Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

2018-2019 Eğitim Yılı Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru sonuçları

2018-2019 Eğitim Yılı Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru sonuçları

Fakültemiz Yönetim Kurulu'nun 09.08.2018 tarih ve 31 sayılı sayılı toplantısının Yatay Geçiş Sonuçları ile ilgili 8 No'lu kararı uyarınca Fakültemiz 2018-2019 Yatay Geçiş Başvuruları Değerlendirmelerini yapan Yatay Geçiş Komisyonunun kararını kabul etmiştir. Fakültemiz Yatay Geçiş Komisyonunun Yatay Geçiş sonuçları ile ilgili kararları ve başvuru sonuçları aşağıdaki gibidir.

2018 – 2019 Eğitim yılında Fakültemiz  Dönem II , III, IV ve  V' e yurtiçi kontenjanından yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunan adayların  müracaat dosyaları Fakültemiz Yatay Geçiş  Komisyonu’nun ön incelemelerinin ardından Komisyon’un 01.08.2018/01 tarih ve sayılı toplantısı ile 03.08.2018/02 tarih ve sayılı toplantılarında görüşülmüştür.

Yapılan çalışmalarda; 2018-2019 Eğitim yılında Fakültemize yurtiçinden yapılan yatay geçiş başvuruları Yatay Geçiş Komisyonu tarafından değerlendirilmeden önce, ''Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik''in 7. Maddesinin 2, 3 ve 4. fıkraları uyarınca:

“(2) Yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan kriterler ve yatay geçiş için gereken asgari koşullar, üniversite senatolarınca belirlenir.
 (3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.
 (4) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.”

ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin 26.07.2018/08 tarihli ve sayılı senato toplantısında belirlediği Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Başvuruları Puan Değerlendirme Kriterlerine göre tüm adayların ön değerlendirmeler;

 

(2x + 1. Sınıf Not Ortalaması(Yüzde Olarak) + 2. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak) + 3. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak)+ 4. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak)

*Not: Herhangi bir sınıfın tekrarı olmuş ise, tekrar eden yılların not ortalaması hesaplanarak ilgili sınıfın not ortalaması olarak kabul edilir.

hesaplama yöntemi ile yapılmıştır.Puanların belirlenmesinin ardından ortaya çıkan sıralama katsayısına göre adaylar puanları en yüksekten en düşüğe olacak şekilde sıralanmıştır. Sıralamada ön değerlendirmesi yapılan tüm adayların dosyaları kontenjan olan 4 asil ve 4 yedek tamamlanıncaya dek en yüksek puanlıdan en düşük puanlıya doğru incelenmiştir. Bu incelemeler esnasında Fakültemiz Yatay Geçiş Komisyonu Fakültemiz Yönetim Kurulu’nun 2015/22 sayılı toplantısında belirlediği değerlendirme kriterlerini esas alarak incelemelerini sürdürmüştür. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

1.     Disiplin cezası bulunan öğrenci başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2.     Eksik evrakı olan öğrenci başvuruları değerlendirilmeye alınmamıştır.

3.     Genel ağırlıklı not ortalamasını ibraz edemeyen öğrenci başvuruları dikkate alınmamıştır.

4.     Değerlendirmeler esnasında öncelikle tüm başvurular arasında Fakültemiz ders içeriğine en uyumlu olan üniversitelerden başvuru yapan adaylar değerlendirmeye alınmıştır.

Buna göre 4. Madde uyarınca komisyonumuz ön değerlendirmeyi aşan adayların ders içeriklerinin Fakültemiz ders içeriklerinin en az %75 ini karşılayıp karşılamadığına dikkat ederek asil ve yedek listesini oluşturmuştur.

Ön değerlendirmeyi geçtiği halde, asil/yedek listeye giremeyen adayların neden giremediği komisyon üyelerince detaylandırılmıştır.

Başvurusu kabul edilen adaylar için Asil ve Yedek Kesin Kayıt tarihleri aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanın dolmaması durumunda Yedek Adaylar sırası ile iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir. 

 Kesin Kayıt 

13.08.2018

17.08.2018

 Yedek Kayıt 

27.08.2018

29.08.2018

 

2018-2019 Eğitim Yılı Kurumlararası Yatay Geçiş (Başarı Durumuna Göre) Fakültemize Geçiş Hakkı Kazanan Asil ve Yedek Aday Listesi

 

2. Sınıf

1

Şura Nur AKDEMİR

Haliç Üniversitesi

1. Asil Aday

2

Yunus Emre HOROZ

Kafkas Üniversitesi

2. Asil Aday

3

Büşra AKYOLLU

Karabük Üniversitesi

3. Asil Aday

4

Yaren Sare GÜNGÖR

Kafkas Üniversitesi

4. Asil Aday

5

Bengisu DADAK

Haliç Üniversitesi

1. Yedek Aday

6

Harun ÇITLAK

Kafkas Üniversitesi

2. Yedek Aday

7

Seda FİDAN

Haliç Üniversitesi

3. Yedek Aday

8

Nuray GÖK

Kafkas Üniversitesi

4. Yedek Aday

 

 

 

 

 

 

3. Sınıf

1

İrem KABASAKAL

Namık Kemal Üniversitesi

1. Asil Aday

2

Ceren ATAN

Atatürk Üniversitesi

2. Asil Aday

3

Göksu GÜRSES

Namık Kemal Üniversitesi

3. Asil Aday

 

 

4. Sınıf

1

Nehir OZAN

Düzce Üniversitesi

1. Asil Aday

2

Aybike DEMİRCİ

Giresun Üniversitesi

2. Asil Aday

3

Melike BÜTÜNER

Cumhuriyet Üniversitesi

3. Asil Aday

4

Özgür GÜNGÖR

Balıkesir Üniversitesi

4. Asil Aday

5

Efe Mete KARABAŞ

Dumlupınar Üniversitesi

1. Yedek Aday

6

Ayşe Aslıhan ARSLAN

Biruni Üniversitesi

2. Yedek Aday

7

Eda Nur ÇAKIR

Ordu Üniversitesi

3. Yedek Aday

8

Betül AŞIK

Balıkesir Üniversitesi

4. Yedek Aday

 

5. Sınıf

1

Ahmet BEYENDİ

Adıyaman Üniversitesi

1. Asil Aday (Şartlı Kabul)

2

Esma KAYA

Adıyaman Üniversitesi

2. Asil Aday (Şartlı Kabul)

3

Emrullah Burak TOK

Adıyaman Üniversitesi

3. Asil Aday (Şartlı Kabul)

4

Ufuk KÖSE

Adıyaman Üniversitesi

4. Asil Aday (Şartlı Kabul)

5

Elif ELHAKAN

Okan Üniversitesi

1. Yedek Aday (Şartlı Kabul)

6

Sedanur COŞKUN

Okan Üniversitesi

2. Yedek Aday (Şartlı Kabul)

7

Seda DEMİRAY

Erciyes Üniversitesi

3. Yedek Aday (Şartlı Kabul)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Değerlendirme kriterlerine uygun aday olmadığı için Dönem 2’ye yapılan yatay geçiş başvurularında 1 Asil ve 4 Yedek Kontenjan ile Dönem 5’e yapılan yatay geçiş başvurularında 1 Yedek Kontenjan boş kalmıştır.

Tüm adayların başvuru ve değerlendirmelerini içeren detaylı liste için tıklayınız...

 

Ekler

Yatay Geçiş Başvuru Değerlendirme Sonuçlar.pdf