2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları (Başarı Durumuna Göre)

2019 – 2020 Eğitim yılında Fakültemiz  Dönem II , III, IV ve  V' e yurtiçi kontenjanından yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunan adayların  müracaat dosyaları Fakültemiz Yatay Geçiş  Komisyonu’nun ön incelemelerinin ardından Komisyon’un 06.08.2019/01, 08.08.2019/02 , 09.08.2019/03 tarih ve sayılı toplantılarında görüşülmüştür.

Yapılan çalışmalarda; 2019-2020 Eğitim yılında Fakültemize yurtiçinden yapılan yatay geçiş başvuruları Yatay Geçiş Komisyonu tarafından değerlendirilmeden önce, ''Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik''in 7. Maddesinin 2, 3 ve 4. fıkraları uyarınca:

“(2) Yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan kriterler ve yatay geçiş için gereken asgari koşullar, üniversite senatolarınca belirlenir.
 (3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.
 (4) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.”

ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin 26.07.2018/08 tarihli ve sayılı senato toplantısında belirlediği Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Başvuruları Puan Değerlendirme Kriterlerine göre tüm adayların ön değerlendirmeler;

(2x + 1. Sınıf Not Ortalaması(Yüzde Olarak) + 2. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak) + 3. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak)+ 4. Sınıf Not Ortalaması (Yüzde Olarak)

*Not: Herhangi bir sınıfın tekrarı olmuş ise, tekrar eden yılların not ortalaması hesaplanarak ilgili sınıfın not ortalaması olarak kabul edilir.

hesaplama yöntemi ile yapılmıştır.Puanların belirlenmesinin ardından ortaya çıkan sıralama katsayısına göre adaylar puanları en yüksekten en düşüğe olacak şekilde sıralanmıştır. Sıralamada ön değerlendirmesi yapılan tüm adayların dosyaları kontenjan olan 4 asil ve 4 yedek tamamlanıncaya dek en yüksek puanlıdan en düşük puanlıya doğru incelenmiştir. Bu incelemeler esnasında Fakültemiz Yatay Geçiş Komisyonu Fakültemiz Yönetim Kurulu’nun 2015/22 sayılı toplantısında belirlediği değerlendirme kriterlerini esas alarak incelemelerini sürdürmüştür. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

1.     Disiplin cezası bulunan öğrenci başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2.     Eksik evrakı olan öğrenci başvuruları değerlendirilmeye alınmamıştır.

3.     Genel ağırlıklı not ortalamasını ibraz edemeyen öğrenci başvuruları dikkate alınmamıştır.

4.     Değerlendirmeler esnasında öncelikle tüm başvurular arasında Fakültemiz ders içeriğine en uyumlu olan üniversitelerden başvuru yapan adaylar değerlendirmeye alınmıştır.

Buna göre 4. Madde uyarınca komisyonumuz ön değerlendirmeyi aşan adayların ders içeriklerinin Fakültemiz ders içeriklerinin en az %75 ini karşılayıp karşılamadığına dikkat ederek asil ve yedek listesini oluşturmuştur.

Ön değerlendirmeyi geçtiği halde, asil/yedek listeye giremeyen adayların neden giremediği komisyon üyelerince detaylandırılmış ve ekte sunulmuştur. Yine “Şartlı Kabul” edilen öğrencilerin kabul şartları da bu detaylı değerlendirme dosyasında açıklanmıştır.

Başvurusu kabul edilen adaylar için Asil ve Yedek Kesin Kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanın dolmaması durumunda Yedek Adaylar sırası ile iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir.

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

1. Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
  1. 3 adet 4.5x6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
  1. Eğitim-Öğretim Gideri ve Katkı Payı Dekontu. (ikinci öğretim öğrencilerinden).

1. Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge

Kesin Kayıt

ABDURRAHMAN TİLTAY

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

1. Yedek Aday

Kriterlere uygun aday bulunamadığından kontenjan boş kalmıştır.*

BERK AKÇALI

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

BERKAY KURT

1. Yedek Aday (Şartlı Kabul)

*:Değerlendirme kriterlerine uygun aday olmadığı için Dönem 3’e yapılan yatay geçiş başvurularında 1 Yedek Kontenjan boş kalmıştır.

Tüm adayların başvuru ve değerlendirmelerini içeren detaylı dosya için tıklayınız...

Yatay Geçiş Değerlendirme Dosyası 2019-2020 (1).pdf