2020-2021 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2020-2021 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları (Başarı Durumuna Göre)

2020 – 2021 Eğitim yılında Fakültemiz Dönem II , III, IV ve V' e yurtiçi kontenjanından yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunan adayların  müracaat dosyaları Fakültemiz Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Yönergesi’nin 7. Madde ve 1. fıkrasında belirtildiği üzere tüm adayların Yatay Geçiş Değerlendirme Puanı’na etki edecek verileri 04.08.2020 tarihinde Fakültemiz web sayfasında yayınlanmıştır. (http://tip.comu.edu.tr/arsiv/duyurular/2020-egitim-yili-guz-donemi-yatay-gecis-basvurular-r799.html)

Buna müteakip 3 (üç) iş günü içerisinde bu puanlara itiraz eden adayların itirazları değerlendirilerek gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Yönergesi’nde belirtilen hesaplama yöntemi ile tüm adayların Yatay Geçiş Değerlendirme Puanı hesaplanarak, adayların başvurdukları sınıf bazında sıralama yapılmıştır.

Fakültemiz Yatay Geçiş  Komisyonu’nun ön incelemelerinin ardından adayların başvuru dosyaları Komisyon’un 06.08.2020/01, 11.08.2020/02 , 12.08.2020/03 tarih ve sayılı toplantılarında sıralamada ön değerlendirmesi yapılan tüm adayların dosyaları kontenjan olan 4 asil ve 4 yedek tamamlanıncaya dek en yüksek puanlıdan en düşük puanlıya doğru incelenmiştir.

Yapılan çalışmalarda; 2020-2021 Eğitim yılında Fakültemize yurtiçinden yapılan yatay geçiş başvuruları Yatay Geçiş Komisyonu tarafından değerlendirilmeden önce, ''Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik''in 7. Maddesinin 2, 3 ve 4. fıkraları uyarınca:

“(2) Yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan kriterler ve yatay geçiş için gereken asgari koşullar, üniversite senatolarınca belirlenir.
 (3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.
 (4) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.”

ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 27.07.2020 tarihli senato toplantısında kabul ettiği Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Yönergesi’ndeki kriterlerine değerlendirilmiştir.

Buna göre ayrıca;

1.     Disiplin cezası bulunan öğrenci başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2.     Eksik evrakı olan öğrenci başvuruları değerlendirilmeye alınmamıştır.

3.     Genel ağırlıklı not ortalamasını ibraz edemeyen öğrenci başvuruları dikkate alınmamıştır.

4.     Yurtdışı başvuru kontejanı bulunmadığı halde yurtdışı üniversiteden başvuran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

5.     Daha önce yurtdışından yurtiçindeki üniversitelerden birine yatay geçiş yapan adaylardan, ÖSYM puanı olmayanların ÖSYM puanı “0” olarak kabul edilmiştir.

Ön değerlendirmeyi geçtiği halde, asil/yedek listeye giremeyen adayların neden giremediği komisyon üyelerince detaylandırılmış ve ekte sunulmuştur. Yine “Şartlı Kabul” edilen öğrencilerin kabul şartları da bu detaylı değerlendirme dosyasında açıklanmıştır.

Başvurusu kabul edilen adaylar için Asil ve Yedek Kesin Kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanın dolmaması durumunda Yedek Adaylar sırası ile iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir.

Kesin Kayıt

24.08.2020

26.08.2020

Yedek Kayıt

27.08.2020

28.08.2020

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

3 adet 4.5x6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

Eğitim-Öğretim Gideri ve Katkı Payı Dekontu. (ikinci öğretim öğrencilerinden).

Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.

Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.

Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge.

Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

2. Sınıf

10*******76

Se**** SA*******

4. Yedek

Tüm adayların başvuru ve değerlendirmelerini içeren detaylı dosya için asadağıdakı linkten inceleme yapabılırsınız.

COMU TIP DÖNEM 2.pdf
COMU TIP DÖNEM 3.pdf