2020-2021 Merkezi Puanla Yatay Geçişlerin Sonucları

2020 – 2021 Eğitim yılında Fakültemize ''Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik''in Ek Madde -1 Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş kontenjanından yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunan adayların müracaat dosyaları Fakültemiz Yatay Geçiş Komisyonu’nun 19.08.2020/04, 20.08.2020/05 tarih ve sayılı toplantılarında;

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ EK MADDE 1 – (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988) (1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Programa yatay geçişe ilişkin başvuru takvimi, öğrenci kontenjanına ilişkin esaslar ile yatay geçişlere ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilir. Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir. Esasları çerçevesinde incelenmiştir.

Buna göre ayrıca;

1. Disiplin cezası bulunan öğrenci başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2. Eksik evrakı olan öğrenci başvuruları değerlendirilmeye alınmamıştır.

3. Yurtdışı başvuru kontejanı bulunmadığı halde yurtdışı üniversiteden başvuran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır. Başvurusu kabul edilen adaylar için Kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır.

KESİN KAYIT :               24.08.2020                      28.08.2020

YEDEK KAYIT:               31.08.2020                       04.09.2020

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

1- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2- 2 adet 4.5x6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

3- Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge.

4- Online başvuruda istenen belgelerin asıl suretleri (imzalı) ve online başvuru formu çıktısı.

5- Ders İçerikleri: Öğrencinin ayrılacağı kurumda okuduğu derslerin tanımlarını (ders içeriklerini) gösterir belge. Online başvuruda yanlış beyanda bulunanların, sahte evrak yükleyenlerin kesin kayıtları yapılmayacaktır.

6-Alan dışı yatay geçiş yapacak öğrenciler için "TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENİM GÖRMELERİNE ENGEL OLMADIĞINA DAİR  SAGLIK KURULU RAPORU" (TAM TESEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİ İLE TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİNDEN ALINACAKTIR.")

2020-2021 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Ek Madde -1 Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuru sonuçları asagıda pdf olarak belırtılmıstır.

Ekler

TIP FAKÜLTESİ 2020-2021 Merkezi Puanla Yatay Geçişler-converted.pdf