Tıp Alanında Yüzlerce 3D Video ve Görüntü İçeriğiyle Ovid Veritabanları Başta Olmak Üzere Birçok Disipline Ait Veritabanları Deneme Kullanımı ile Hizmetinizde

Aşağıda farklı disiplinler için üretilmiş ve kapsamında İnsan anatomi atlası, kadavra üzerinden anatomi eğitimi ve anlatım videoları, klinik muayene eğitim videoları, Tıpta kanıta dayalı dokümanlar, dil eğitim materyalleri, çizgi roman, e-dergiler vb. bulunan milyonlarca e-kaynak belirtilen tarihler arasında kullanıcılarımız için deneme erişimine açılmıştır.

Aşağıdaki veritabanlarına ÇOMÜ Yerleşkeleri içerisinde kullanıcı adı ve parola gerekmeksizin erişim sağlayabildiğiniz gibi yerleşkeler dışında da kampüs dışı erişim ayarlarını yaparak erişim sağlayabilirsiniz.

Ovid Visible Body [12.10.2016 – 11.11.2016] : 3 boyutlu imajlar, animasyonlar, quizler, aramalar, mobil uygulamalar ile interaktif bir uygulamadır.

Erişim için Tıklayınız.

Ovid Aclands Human Anatomy [12.10.2016 – 11.11.2016] : Kadavra üzerinden anatomi eğitimi ve 3D anlatım videoları içermektedir.

Erişim için Tıklayınız.

Ovid Bates Visual Guide to Physical Examination [12.10.2016 – 11.11.2016] : Sistem tabanlı fiziksel değerlendirme ve klinik düşünceleri içeren insan vücudunu baştan aşağı görüntüleyen videoları içermektedir. Hasta muayenelerine hazırlık için eksiksiz bir öğrenim  aracıdır.

Erişim için Tıklayınız.

Primal Pictures 3D Anatomi Atlası [04.10.2016 – 04.11.2016] : İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının kullanımına sunan veritabanı içerisinde her yönüyle anatomi ve ilgili konu alanlarına ek olarak, konuşma ve dil patolojisi, dişçilik, kulak-burun-boğaz bilimi, üroloji ile spor ve terapi gibi başlıklar yer almaktadır.

Erişim için Tıklayınız.

Access Medicine (McGraw Hill Tıp Veritabanı) [13.10.2016 – 10.11.2016] : Klinik tıp ve genel tıp alanında önemli bir kaynak olan Access Medicine veritabanı;  90’dan fazla tıp kitabı, ders kitapları, güncellenmiş içerik, binlerce fotoğraf ve açıklama, etkileşimli öz değerlendirme ve kayıt dosyaları içermektedir.  Tanı araçları da sağlamasının yanı sıra kapsamlı bir arama platformu ve mobil cihazlara içerik yükleme özellikleri de kullanıcılara sunulmaktadır.

Erişim için Tıklayınız.

ACSESS” (Ziraat Bilimleri Veritabanı) [17.10.2016 – 09.11.2016] : Tarım, Gıda, Çevre, Doğal Kaynaklar, Hayvancılık, Toprak Bilimleri ve Mahsulleri gibi konularda eğitim ve sertifikasyon hizmetleri, konferans ve toplantılar, iletişim ve yayıncılık aktiviteleri düzenlemektedir. Bu konulara yönelik elektronik olarak erişilebilen dergiler, mecmualar, kitaplar, monografiler, endeksler, sözlükler ve eğitim materyalleri sunmaktadır.

Erişim için Tıklayınız.

E-Marefa [17.10.2016 – 01.12.2016] : Arap dünyasının en prestijli akademik yayıncıları tarafından  hakemli dergilerde yayınlanan tam metin makalelere, istatistiklere, tezlere erişim imkanı sunan ve Türkçe seçeneği ile kullanıcılara hizmet sunmaktadır.

Erişim için Tıklayınız.

Global eJournal Library [09.05.2016 – 31.12.2016] : Temel bilimler, mühendislik, tarım ve biyoloji, sanat ve beşeri bilimler, sosyal bilimler ve yönetim bilimleri alanında 9 milyon makale içermektedir.

Erişim için Tıklayınız.

Tümer ALTAŞ Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Veritabanı [15.06.2016 - 31.12.2016] : e-YDS/YDS sınavına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır.