Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

2018-2019 Akademik Yılı Öğrenci Kayıtları Başladı

2018-2019 Akademik Yılı Öğrenci Kayıtları Başladı

     ÇOMÜ Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı Öğrenci kayıtları başladı. Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binasında yapılmakta olan Öğrenci kayıtlarının ilk gününde Dekan Yrd. Prof. Dr. Alper AKÇALI tarafından  öğrenci Buse GÜNDÜZ’ün kaydı yapılarak ilk kayıt gerçekleştirildi.

     Dekan Yrd. Prof. Dr. Alper AKÇALI’ya teşekkür eden Öğrenci Buse GÜNDÜZ, “ÇOMÜ Tıp Fakültesini kazanmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayallerimi çok çalışarak gerçekleştirdim. Bu çalışmamın karşılığında Modern Hastanesi ve Eğitim olanaklarıyla iyi bir Fakültede kaliteli eğitim alacağıma inanıyorum. Beni çok sıcak karşılayan bana değer veren bir fakültenin öğrencisi olmaktan ayrıca gururluyum.” dedi.

     Kayıtlar ve Fakülte hakkında bilgi veren ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir; “ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı’nda 144 öğrenci kaydı gerçekleşeceğini belirtti. Prof. Dr. Demir; “Yeni kayıt olan Öğrencilerimize ve ailelerine “Ailemize hoş geldiniz” diyoruz. Tüm öğrencilerimiz gibi yeni kayıt olan öğrencilerimizin de  her zaman yanlarında olacağız” dedi.

      Prof. Dr. Demir ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin bugüne kadar 441 mezun verdiğini ve TUS başarısında ilk 10’larda yer alarak her yıl daha yükselen bir profil ile kalitesini sürekli artırmakta olduğunu belirtirken şunları söyledi: “Hedefimiz, gerek ülkemizde gerekse dünyada bilimsel normlara uygun, yenilikçi, gelişimci, süreğen, akedemik hayatta etkin, içinde yaşadığı toplumla bütünleşmiş bir Tıp Fakültesi kimliğini oluşturmak ve yaşatmaktır. Yarınların başarılı hekimlerini yetiştirmektir. ÇOMÜ Tıp Fakültesi, bölgede parlayan yıldızdır. 132 öğretim üyesi, 162 araştırma görevlisi ile 936 öğrenciye ve 1 milyonun üzerinde bir hasta popülasyonuna 455 yataklı hastanesi ile hizmet vermektedir. Öğrencinin hasta ile daha erken buluşturulmasına yönelik ön öğrenmelerin sağlanması amacı ile eğitim becerileri laboratuarı ve hasta simüle laboratuarları ve öğrenci akademik danışmanlık sistemi ile öğrencilerimizi iyi bir hekim olarak yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yücel Acer’in destekleri ile kısa zamanda yenilenen ve sürekli başarıya yürüyen bir fakülteyiz. Aramıza katılan öğrencilerimiz ile her geçen gün büyüyen bu aile artık referans noktası olmaktadır.” dedi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi - 03.09.2018