2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 6 Oryantasyon Eğitimi Yapıldı

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 6 Oryantasyon Eğitimi 16.07.2019 tarihinde ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı saat 09:00 'da dönem 6 koordinatörünün açılış konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından akran iletişimi konusunda yeni mezunumuz doktor Müjgan BEKTAŞ söz almış ve konuşmasını tamamlamıştır. Ardından sırası ile dönem 6 koordinatörü ve yardımcısı eğitim baş koordinatörü ve fakültemiz dekanı konuşmalarını yapmıştır. Dönem 6 koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Serkan BAKIRDÖĞEN yeni Eğitim Yılının staj çizelgesini anlatmıştır. Dönem 6 koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan AKMAN ön hekim yönergesi hakkında bilgi vermiştir. Eğitim baş koordinatörü Prof. Dr. A. Mesut ÜNSAL ölçme değerlendirme hakkında konuşmalarını yaptı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Tamer DEMİR ön hekimliğin önemini vurguladıktan sonra eğitim ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı ve tavsiyelerde bulundu. Başhekim yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi içindeki birimleri tanıttı. Başhemşire yardımcısı Canan TAYFUN hastanedeki ameliyathane, yoğun bakım, poliklinik hizmetleri ve hemşirelik faaliyetleri  hakkında bilgi verdi. Hastane müdür yardımcısı İbrahim DEMİR hastane atık denetimi, arşiv, morg ve bilgi işlem gibi bölümlerin tanıtımını yaptı. Enfeksiyon kontrol hemşiresi Nurcan MANAV enfeksiyonların kontrol altına alınması, el hijyeni ve biyolojik risk faktörleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Alper AKÇALI, eğitim koordinatörü Ali KAPLAN, Dr. Öğr. Üyesi Yasemen ADALI ve hemşire Nejla ERDOĞAN hastadan numune alınmasını uygun şekilde laboratuvara ulaştırılması ve tıbbi laboratuvar testlerinin etkin kullanımı hakkında konuşma yaptı. Doç. Dr. Sema UYSAL biyokimya laboratuvarında işleyiş ve karşılaşlabilecek sorunların çözümü hakkında bilgi verildi. Hastanede iş sağlığı ve güvenliği iş ve çalışan sağlığı uygulamaları sırası ile Prof. Dr. Coşkun BAKAR, Dr. Öğr. Üyesi Pınar MUTLU ve Pelin GÜLEN tarafından sunuldu. Kalite birimi hemşiresi Mehtap KOVAR hastane için acil kod uygulamalarını anlattı. Otomasyon biriminden Tayfun ASLAN hastanede bilgi ve kayıt sistemi hakkında bilgi verdi. Dönem 6 koordinatör ve yardımcısı tarafından eğitime katılan tüm ön hekimlerimize geri bildirim anketi uygulanmıştır. Öğrenciler arasında oy birliği ile Tuğçe EL başkan, Mehmet CEBECİ yardımcı seçilmiştir. Her ön hekimimize sertifika dağıtıldıktan sonra program sona ermiştir.