Akut İstemik İnme Konferansı gerçekleştirildi

11 Nisan 2018 Çarşamba günü Troya Kültür Merkezi'nde Akut İstemik İnme konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çam ve İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Krespi konuşmacı olarak katıldılar.

Prof. Dr. Krespi, Akut İstemik İnme tedavisinde güncel yaklaşımlar başlıklı konuşmasında  İnme hastalarına uygulananmakta olan trombolitik tedavi ve girişimsel işlemlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Uygun hastalara organize şekilde yaklaşımın önemini anlatan Prof. Dr. Krespi "Bu uygulama ile nörolojide çığır açıldı" dedi. Dr. Öğr. Üyesi Çam ise "Akut İstemik İnmede trombolitik tedavi" başlıklı konuşmasında trombolitik tedavi ile ilgili son güncel yaklaşımları anlattı. Daha önce bu tedavi bildirilen kısıtlamaların büyük oranda ortadan kalktığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çam, inmenin zamana karşı bir yarış olduğunu ve en kısa zamanda uygun hastalara güvenli bir şekilde uygulanabileceğini vurguladı.