Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

ÇOMÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent DEMİR tarafından TurkMSIC (Türk Tıp öğrencileri birliği) tarafından Rahim ağzı kanseri erken tanısında ulusal HPV-Smear tarama testleri nelerdir ve na

ÇOMÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent DEMİR tarafından TurkMSIC (Türk Tıp öğrencileri birliği) tarafından Rahim ağzı kanseri erken tanısında ulusal HPV-Smear tarama testleri nelerdir ve nasıl yapılır konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 

Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent DEMİR tarafından TurkMSIC (Türk Tıp öğrencileri birliği) tarafından Rahim ağzı kanseri erken tanısında ulusal HPV-Smear tarama testleri nelerdir ve nasıl yapılır konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. HPV-Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek, kanser öncüsü durumlar açısından kontrol ederek erken tanı koymak için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir. Toplantıda rahim ağzı kanserinin erken tarama ve tanı ile önlenebilir bir kanser olduğuna vurgu yapılarak rahim ağzı kanseri tarama yöntemleri hakkında sahaya çıkacak öğrencilerimiz bilgilendirildi.