Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

ÇOMÜ'nün İlk Dersi Tıp Fakültesinde Rektör Laçiner Tarafından Verildi

     2014-2015 eğitim-öğretim yılında ÇOMÜ'nün ilk dersi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in verdiği ilk derse Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Saçar, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, fakülte öğretim üyeleri ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

     Açılış konuşmasını birinci sınıf koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Deniz gerçekleştirdi. Birinci sınıfa ait planlamalar ve sosyal etkinliklerden sorumlu olan Doç. Dr. Deniz, öğrencilere eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi.

     Doç. Dr. Mustafa Deniz konuşmasının ardından ilk dersi anlatması için kürsüye Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i davet etti.

     Rektör Laçiner konuşmasında; ÇOMÜ hakkında öğrencilere bilgi vererek, , üniversitenin temel görevlerini, öğrencilik hayatında dikkat edilmesi gerekenleri, üniversite hayatının insana kattıklarını  anlattı.

     İYİ NESİLLER, İYİ FİKİRLER ÜRETEN ÜNİVERSİTE ÇOMÜ

     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin 46 bin öğrencisi, 3 bini aşan akademik- idari personeli ve Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulları ile iyi nesiller, iyi fikirler üreten bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Laçiner, öğrencilere 7/24 açık olan ÇOMÜ Kütüphanesi ve yapımında sona gelinen Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında bilgi verdi.

     ÜNVİERSİTELERİN ÜÇ TEMEL GÖREVİ VARDIR

     Üniversitenin üç temel görevi olduğunu belirten Rektör Laçiner bunları şöyle sırladı:

     ''Gençlere eğitim öğretim vererek, onları bir alanda düşünebilen, bilgiyi anlayabilen, uzmanlaşmış kişiler haline getirmek,  bilim yapmak ve bilim insanı yetiştirmek, kamuoyunu aydınlatmaktır. Üniversite hazır bilginin size anlatılmasından daha ötesini veren bir yerdir. Üniversite de hocalarınız size hazır bilgiyi anlatmanın dışında o bilginin özünü de anlatmakla yükümlüdürler. İlaveten o bilgiyi genişletmekle de yükümlüdürler. Üniversite bundan önce bulunduğunuz eğitim öğretim kurumlarından farklıdır. Bilginin parçalandığı bir yerdir. Bunların ötesinde hayat nedir? Ben kimim? Neredeyim? sorularına daha esaslı cevaplar arandığı bir yerdir.''

     ZANATKAR DEĞİL, SANATKÂR OLMALISINIZ

     Üniversitede alınan eğitim öğretimin önemine dikkat çeken Rektör Laçiner; ''burada aldığınız eğitim- öğretime önem vermez, aldığınız bilgilere kendinizde bir şeyler katmaz, mesleğin ötesinde bir donanıma sahip olmazsanız buradan bilgisiz olarak çıkarsınız. Üniversite eğitimi alıyorsanız bir sanatkâr olmalısınız'' dedi.  

     İYİ BİR EĞİTİMİN SIRRI ÇOK İYİ BİR HOCA VE ÇOK İYİ ÖĞRENCİDEN GEÇER

     Prof. Dr. Laçiner, iyi bir eğitimin sırrının çok iyi bir hoca ve çok iyi bir öğrencinden geçtiğini vurgulayarak; ''öğrenci olmak sınavı kazanmak ya da bir sınıfta kayıtlı olmak değildir. Öğrenci olmak için öğrenmeye açık olmalısınız. Öğrenme isteği ile dolu olmalısınız. Anlatılanı almaya hazır olmalısınız. Eğer anlatılanı almaya hazır değilseniz, algılarınız açık değilse dünyanın en iyi öğretim üyesi de buraya gelse size hiçbir şey aktaramaz. Bunun için algılarınız her zaman açık olsun. Şunu unutmamanız gerekiyor. Üniversite hayatı bir daha tekrar etmeyecek. O yüzden buranın kıymetini iyi bilin. Karakteriniz burada şekillenecek. İlkelerinizi, değerlerinizi sağlam temeller üzerine kurun. Dersle ilgili, insan ilişkileri ile ilgili, hayatla ilgili görüşlerinizin burada tam anlamıyla oturması çok önemli. İyi bir planlama ile her şeyi zamanında yapmak gerekir. Derste ders, eğlencede eğlence, gibi ayrımların düzgün bir şekilde oturtulması şart'' dedi.