Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Dekanlığımız İletişim Seminerleri Tamamlandı

Dekanlığımız İletişim Seminerleri Tamamlandı;

Dr. Öğretim Üyesi  Engin Çağlak (ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü),  Dr. Öğretim Üyesi  Zeynep Yelda Kadıoğlu (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü)  ve Dr. Öğretim Üyesi  Murat Tekin (ÇOMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD)  tarafından "Sağlıklı İletişim" seminerleri düzenlendi.

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde görev yapmakta olan personelin İletişim ve sorunlarının çözümü amacıyla düzenlenen seminerin 6 ay gibi uzun bir dönemde hazırlık aşaması tamamlandı. İlk öncelik olarak Asistan ve İntörn Doktorlara gruplar halinde "Sağlıklı İletişim" seminerleri verildi. Bu çalışma kapsamında sağlık sektöründe iletişim, otorite, kimlik, iletişimde yanlılık, empati, beden dili ve etkili dinleme başlıkları örnek olay ve uygulamalarla aktarılmaktadır. Seminerler 30'ar kişilik gruplar halinde Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda Aralık ayı boyunca salı ve perşembe günleri tüm intörn ve Asistan doktorlarımıza yapılmış oldu. 

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir Çanakkale halkına daha iyi hizmet verebilmenin arzusu içinde olduklarını belirtti. Prof. Dr. Demir "Seminerlerin eğitim sorumluluğumuz gereği de Asistan ve İntörn Hekimlerimizin meslek hayatlarında farkındalık oluşturacak bir etkinliktir. Özverili çalışmalarından dolayı adı geçen; ÇOMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Engin ÇAĞLAK 'a , Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr.Üyesi Yelda KADIOĞLU'na ve Fakültemiz Aile Hekimliği AD Dr. Öğr. Üyesi Murak TEKİN'e  çok teşekkür ediyorum. Bu sayede verdiğimiz hizmetin kalitesinin artacağı gibi  hasta memnuniyetinde de artış yaşanacaktır." diyerek plaketlerini takdim etti.