Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Dönem 1 Öğrencilerinden Nara Burnu Çıkarması

Fakültemiz Dönem 1 Öğrencileri Preveze Deniz Zaferi'nin Yıldönümünde Donanmayı Ziyaret Etti

     27 Eylül cumartesi günü Çanakkale Askeri Donanması'nın daveti üzerine ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve I.Sınıf Koordinatörü Doç.Dr Mustafa Deniz'in katıldığı Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü etkinliği kötü hava koşullarına rağmen herkesi memnun bıraktı. Öğrenciler için hem merak uyandırıcı hem de eğitici bir gezi oldu. Ülkemizin tarihi ve donanmamızın günümüzdeki başarıları hakkında edinilen bilgiler katılımcıları etkiledi.

      

Gezi, Barbaros Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle başladı. Vatan uğruna canlarını veren fedakar askerlerimizin anılarını yad etmek herkese duygusal anlar yaşattı. Görevli askerin şehitlik hakkında verdiği bilgiler, aslında geçmişimiz hakkında ne kadar az şey bildiğimizi fark ettirdi. 

     Daha sonra Nara Kalesi'nin ziyaret edilmesiyle Çanakkale Boğazı'nın en dar ve en derin kısmına varılmış oldu. Kale içinde yapılan video gösteriminde donanmamızın günümüzdeki faaliyetleri ve gelecek planları hakkında bilgiler verildi. gösterimin hemen ardından Kale'nin üst katına çıkılarak öğrencilere harika manzarada resim çekilebilmeleri için fırsat verildi.

     Gezinin öğrenciler için en dikkat çekici kısmı savaş gemilerine yapılan ziyaretti. Gemilerin tanıtımını yapan donanma askerleri öğrenciler tarafından takdirle dinlendi. Gemilerin teçhizat ve silah donanımları herkesin odak noktası oldu. Öğrencilerin bakışlarından donanmamız için duydukları gurur okunabiliyordu.

     Savaş gemilerinin üzerilerinde bıraktığı etkiyi daha atlatamadan Çanakkale Savaşı'nda batırılan bir Fransız deniz altısını (Mariotte)gören öğrenciler için gezi amacına ulaşmış oldu. Üniversite okumak için geldikleri şehrin aslında ne gibi hazineler sakladığına birinci elden şahit olmuş oldular. 

      

Gezi sonunda herkesin gözleri gurur dolu ve düşünceli bakıyordu. gün boyunca zorlayıcı olan hava şartları unutulmuş, akıllarda yalnızca ziyaretlerin anıları kalmıştı. katılan her bireyin tek temennisi buna benzer etkinliklerin daha sık gerçekleştirilmesiydi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız.