Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Dönem 6 (Ön hekimlik) Oryantasyon Programı (2018-2019) gerçekleştirildi

Dönem 6 (Ön hekimlik) Oryantasyon Programı (2018-2019)

Dönem 6 (Ön hekimlik) Oryantasyon Programı (2018-2019) Çomü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü gerçekleşen eğitime Dönem 5 den Dönem 6 ya geçen 105 öğrenci katıldı.   

09:00 da İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan program da açılış konuşması Tıp Fakültesi Dekan V.  Prof. Dr. Tamer Demir tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilere verdikleri öneme değinen Prof. Dr. Demir her zaman idari anlamda öğrencilerinin yanında  olduklarını belirtti. Öğrencilerinden hasta ve yakınlarına gereken önemi vermelerini isteyen Prof. Dr. Demir kendilerini iyi bir hekim olarak yetiştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.  

Dr. Öğr. Üyesi Canan AKMAN tarafından Dönem 6 staj programının tanıtımı (dönem 6 koordinatörlüğü) ile devam eden program da  Dr. Öğr. Üyesi Akman, Dekan V. Prof. Dr. Tamer Demir’e İntörn Öğrenci yönergesinin hazırlanıp yayınlamasında verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Dr. Öğr. Üyesi Akman “Ön Hekimlik yönergesi ile birçok sorunlarımız çözüldü. Duyarlılıklarından dolayı sayın Dekanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Canan AKMAN’dan sonra kürsüye gelen Mezun dönem 6 öğrenci temsilcisi Dr. Tuğçe Şevval YILDIZ ise yeni intörn olan öğrenci arkadaşlarına tecrübelerini aktarırken bu dönemin zor geçmesine rağmen sonuna geldiklerinde çok özleyecekleri anıları olacağını belirtti.

Başhekim Yardımcısı, Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA’nın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi içindeki birimlerin tanıtımını gerçekleştirmesi ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Petekkaya, her ay gerçekleşen Dekanlık ile İntörn öğrencilerin toplantısına Başhekimlik olarak katıldıklarını yaşanabilecek her türlü sorun ile ilgili Dekan Prof. Dr. Tamer Demir ile iletişim halinde olduklarını vurguladı.

Hastanedeki ameliyathane, yoğun bakım, poliklinik hizmetleri ve hemşirelik faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi, hastane içindeki özellikli birimlerde (yoğun-bakım, ameliyathane ve doğumhane) ortak yaklaşım, temel davranış ve tutum (başhemşirelik) tanıtımı Başhemşire Yardımcısı Canan TAYFUR tarafından yapıldı. Program devamında kürsüye gelen Müdür Yardımcısı İbrahim DEMİR ise Hastane atık yönetimi, arşiv, morg ve bilgi işlem gibi bölümlerin tanıtımı hakkında bilgiler verdi. Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nihal KARADUMAN Enfeksiyonların kontrol altına alınması, el hijyeni ve biyolojik risk faktörleri (enfeksiyon kontrol komitesi) ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Programa verilen kısa arada fuaye alanında öğrencilere ve katılımcılara ikram sunumunun ardından programda Prof. Dr. Alper AKÇALI, Başhemşire Yardımcısı Canan TAYFUR, Dr. Öğr. Üyesi Yasemen ADALI, Hemşire Necla ERDOĞAN tarafından Hastadan numune alınması, uygun şekilde laboratuvara ulaştırılması ve tıbbi laboratuar testlerinin etkin kullanımı (mikrobiyoloji, biyokimya, patoloji lab. ve kan bankası birimi) ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoşkun BAKAR tarafından ise Hastanede iş sağlığı ve güvenliği konulu seminer verildi.

Hastane içi acil kod uygulamaları hakkında ise Başhemşire Yardımcısı Canan TAYFUR bilgi verdi. Bilgi İşlem personeli Asena ALTAN Hastanede bilgi ve kayıt sistemi tarafından bilgi sunuldu.

Hastane Müdürlüğü tarafından Ön hekimlere hastane içi kullanım kartlarının dağıtımı ve Kursiyerlere Sertifika dağıtımının ardından program sonlandı.16/07/2018 ÇOMÜ Tıp Fakültesi