Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Gelibolu Maratonu Kapsamında Üniversitemiz Tanıtım Standlarında, Öğrencilerimiz Fakültemizi Temsil Ettiler

Gelibolu Maratonu Kapsamında Üniversitemiz Tanıtım Standlarında, Öğrencilerimiz Fakültemizi Temsil Ettiler

Tıp fakültesi dekanlığı, Halk Sağlığı AD ve Tıp Eğitimi AD koordinasyonunda Gelibolu Maratonu kapsamında 17 Burda AVM'de sağlıklı yaşamı topluma anlatmak amacıyla stand kurup savunuculuk çalışması yaptı. 3-4 Ekim 2019  tarihlerinde yapılan çalışmada, 3 Ekim'de Halk Sağlığı AD intörn hekimleri  görev aldı.

Stand çalışmamızı 3 Ekim günü Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Tamer DEMİR de ziyaret etti.

 Gelibolu Maratonu  kapsamında ÇOMU Tıp Fakültesi tarafından yapılan değerli etkinliklerden birini de TurkMSIC 18 Mart Topluluğu Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı ile Halk Sağlığı Çalışma Kolları 4 Ekim 2019 tarihinde yürütmüştür. Etkinliğin temasını Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı olması sebebiyle "Meme Kanseri" oluşturmuştur. Topluluk 70 gönüllü tıp fakültesi öğrencisi ile etkinlik kapsamında 425 kişiye ulaşarak bilinçlendirme çalışması yürütmüştür . Tıp Fakültesi olarak öğrencilerimizin bu etkinlik kapsamında meme kanseri konusunda pek çok kişiye bilgi verme ve farkındalık yaratmak üzere ulaşmalarının mutluluğunu ve gururunu duyuyoruz.

 Tıp Fakültesi ve Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi çalışanları, Tıpta Uzmanlık Öğrencileri hekimler ve önhekimlerimiz ile öğrencilerimiz işbirliği içerisinde toplum içerisinde faaliyeti tamamlamışlardır.