Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Bir İlk

111-icvt-1.jpg


Tıp Fakültemiz Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez ve ekibi tarafından, 28 yaşındaki Selami Yakın isimli hastanın gözünden 4,5 cm uzunluğunda bir yabancı cisim çıkartıldı.

On gün önce traktör üzerinde seyir halinde iken, gözüne traktörün tekerleğinden bir cismin fırladığını ifade eden hasta, küçük bir taş çarptığını düşündüğü için hemen acile başvurmadığını, ama birkaç gün içinde göz kapağı düşüklüğü ve göz çevresinde şişme oluşması nedeniyle kliniğe başvurduğunu belirtti. ''Kafa Grafisi ve Bilgisayarlı Tomografi (BT)''  görüntülerinde, ciltten girip göz küresi ile kemik arasına saplanan 4,5 cm uzunluğunda tel tespit edilmesi üzerine, Göz Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez önderliğinde, Arş. Gör. Dr. Ömer Kocabıyık ve hemşire Yasemin Karabacak tarafından  başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez, göz bölgesinden bu kadar büyük bir cismin çıkarıldığını söyleyen Dr. Taşkıran Çömez; hastayı 20 dakikalık operasyonun ardından servise aldıklarını, hastanın görme keskinliğinde bir kayıp olmamasının sevinç verici olduğunu ve gün içinde de taburcu edeceklerini dile getirdi.


111-icvt-2.jpg     

111-icvt-3.jpg