Hastanemizde İlk Kez “Unikondiler” (Kısmi Diz Protezi) Yöntemi Uygulandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkam Kömürcü , Saniye Özdemir isimli 52 yaşındaki hastaya,diz kireçlenmesi ve tedavisinin yeni yöntemlerinden biri olan “Unikondiler” (kısmi diz protezi) yöntemini Çanakkale'de ilk kez gerçekleştirdi.

Hastalığın genellikle elli yaş üzerinde görülen eklem kireçlenmesi, kıkırdak kaybı arttıkça günlük yaşantıyı zorlaştıran, ağrıları arttıran ve yürüyüşü bozan bir hastalık olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Erkam Kömürcü; , kıkırdak kaybı sonucunda meydana gelen, diz ağrısı, çabuk yorulma hatta yürüyememe gibi şikayetlerle polikliniğe başvuran hastaların, kıkırdak kaybı bulunan diz bölgelerine kısmi diz protezi uyguladıklarını belirtti.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız...