Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Hastanemizde TEVAR (Thoracic EndoVascular Aneurysm Repair) Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi
Tıp Fakültesi Hastanemizde TEVAR (Thoracic EndoVascular Aneurysm Repair) Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi 

Çanakkale de 65 yaşındaki bir hastada Gögüs kafesi içerisindeki Aort segmentindeki yırtık olması (Thorasic Aort Diseksiyonu ) üzerine acilen ameliyata alınan hasta büyük merkezlerde yapılabilen bir operasyon ile sağlığına kavusturuldu. Prof. Dr. Hüseyin Özdemir (Girişimsel Radyoloji), Prof. Dr. Mustafa Saçar (Kalp Damar Cerrahisi) ve Yrd.Doç.Dr.Sedat Özcan  (Kalp ve Damar Cerrahisi ) 'nın birlikte gerçekleştirdikleri ameliyat kasık bölgesinden yapılan küçük bir kesi ile girilerek yırtılan damara kadar ulaşılıp TEVAR yöntemi ile stent greft (kılıflı stent) yerleştirilerek yapılıyor.

Ölüm riski yüksek hastalara uygulanan EVAR (EndoVascular Aneurysm Repair) damar içerisinden girerek balonlaşmış, yırtılmış veya patlamış olan damarın stentli greftle tamir edilme yöntemidir. Bu yöntemin göğüs kafesi seviyesindeki aort segmentine olan uygulamasına ise TEVAR ( Thoracic EndoVascular Aneurysm Repair) adı verilmektedir.

İşlemi gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Hüseyin Özdemir yaptığı açıklamada, '' TEVAR yöntemiyle yapılan ameliyatların artık 18 Mart Üniversitesi bünyesinde  yapıldığını ve hastamıza yapılan başarılı operasyon sonrasında kısa bir süre yoğun bakımda takip edildikten sonra hastanın taburcu edildiğini'' belirtti.