Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Hepimiz Pasif İçiciyiz

Fakültemiz Halk Sağlığı AD. Öğr. Elemanları 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nde seminer verdi

       Bağımlılık İle Mücadele il Koordinasyon Kurulu Kararları doğrultusunda ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak çalışma kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ve Çanakkale Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanları H. Okyar İğli ve Erdal Akkol Barbaros, Esenler ve Troya Sosyal Yaşam Evlerinde yapılan etkinliklerde bir araya geldi.

             31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü etkinlikleri kapsamında Doç. Dr. Sibel Oymak, Araş. Gör. Dr. Buse Yüksel, Arş. Gör. Dr. Özgür Özerdoğan ve Arş. Gör. Dr. Esen Eker “Pasif İçicilik” konusunda katılımcılara bilgi verirken, üç gün süren etkinliklerde sigara içen ve içmeyen herkes “Hepimiz Pasif İçiciyiz” sloganı üzerinde birlikte tartışma ve risk gruplarının özellikle çocukların korunması konusunda sorunları ve çözüm önerilerini karşılıklı konuşma fırsatı buldu. Doç. Dr. Sibel Oymak aynı zamanda elektronik sigara ile ilgili bilinen yanlış bilgi, tutum konusunda bilgilendirme ve önerilerde bulundu.

            Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezlerindeki aktivitelere katılan erişkin bireylere yönelik yapılan tütün ve tütün ürünleri ile mücadele etkinlikleri 29.05.2018 Salı günü Barbaros, 30.05.2018 Çarşamba günü Esenler Sosyal Yaşam Merkezlerinde saat 14:00-16:30’da ve 31.05.2018 Perşembe günü Troya Sosyal Yaşam Merkezinde saat 15:00-17:00 arasında gerçekleştirildi.