Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

ISIF’20 Uluslararası Buluş Fuarında Fakültemizden Büyük Başarı

 

 

Fakültemiz Kardiyoloji Anabilim Dalından Dr.öğretim üyesi Ercan AKŞİT ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalından Dr.öğr.üyesi Sonay OĞUZ hocamızın katıldığı ve madalya  kazandıkları ISIF’20 Uluslararası Buluş Fuarına Üniversitemiz basarısıyla damgasını vurdu.

Dr.Öğr.Üyesi ERCAN AKŞİT : Safen ven greftleriner uygulanması için geliştirilen bir solüsyon (ilaç kaplı ven grefti) ile GÜMÜŞ madalya; Hassas aterom plağının tedavisi için balon ve stentin endoteliyal otogreft ile kaplanması(Endotel-otogreft nakli) ile BRONZ madalya almaya hak kazanmıştır.

Dr.Öğr.Üyesi SONAY OĞUZ : ven kapakçık yıkama kateteri ile BRONZ madalya almaya hak kazanmıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 5.’si düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma unvanına sahip ISIF’20 Uluslararası Buluş Fuarına Üniversitemiz, portföyündeki 10 patent ile katıldı. Üniversitemiz portföyündeki patentler uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere 8 madalya almaya hak kazandı.

Dekanımız Prof.Dr.Tamer Demir “Başarıyı kazanmak özveri zaman ve sabır ister. Bu uzun yolculuktaki mücadeleniz ve emekleriniz için fakültemiz adına teşekkür ederim"sözleriyle bu başarıyı plaket ile tebrik ve takdir etti.