Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Kök Hücre Öğrenci Topluluğu'ndan Temel Yaşam Desteği Eğitimi Semineri

Çanakkale 18 Mart Universitesi Tıp Fakültesi Kök Hücre Öğrenci Topluluğu tarafından  23 aralık 2017 tarihinde ‘’Temel Yaşam Desteği Eğitimi’’ adlı seminer düzenlendi.

   Çanakkale 18 Mart Universitesi Tıp Fakültesi Kök Hücre Öğrenci Topluluğu tarafından  23 aralık 2017 tarihinde ‘’Temel Yaşam Desteği Eğitimi’’ adlı seminer düzenlendi. Topluluk Danışmanı ve Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır seminerin “Öğrencilerimizin  hastane ortamında veya hastane dışında  karşılaşacakları acil durumlara karşı primer müdahaleyi bilmeleri ve uygulayabilmeleri kabiliyeti kazandırmayı amaç edindiğini” söyledi.

   Tıp Fakultesi öğrencileri ile Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinin de  içerisinde bulunduğu toplamda 68 öğrencinin katılım gösterdiği seminer Tıp Fakültesi Temel Bilimler binasında gerçekleştirildi. Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Canan Akman  ‘’Temel Yaşam Desteği’’ konulu sunumuyla başlayan seminer sunum bitiminde soru cevap bölümü ile devam etti.

   Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Yasemin Çetinkaya ve Arş. Gör. Dr. Erşan Yurtseven  ilerleyen bölümlerde maket üzerinde uygulamalı temel yaşam desteği eğitimi verdiler. Katılımcılar maket üzerinde öğrendiklerini tecrübeli gözetmenler eşliğinde uygulama fırsatı da buldular. Seminer katılımcılara katılım sertifikası takdimi ile son buldu.06.03.2018/ÇOMÜ Tıp Fakültesi