Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Mesleki Beceri Laboratuvarı Törenle Açıldı

Mesleki Beceri Laboratuvarı Törenle Açıldı180-ymii-1.jpg

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi'nde Mesleki Beceri Laboratuvarı törenle açıldı. Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mesut Erbaş, Yrd. Doç. Dr. Hacer Şen, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet AŞIK, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan ERBAĞ, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada uygulama alanlarına, laboratuvarlara, kütüphaneye çok önem verilmesi gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

''Kendi kendini geliştiren, sistematik birimler olarak kurmamız lazım onları. O anlamda 2015 yılı bizim için maddi olarak biraz kısıtlı bir yıldı. Buna rağmen vereceğimiz paraları laboratuvarlara harcayalım istedik. Tıp Fakültesi Dekanlık bünyesinde böyle bir şey oluşturmak bize nasip olmuş oldu. O anlamda çok gurur verici bir şey. İnşallah önümüzdeki yıl imkânlarımız biraz daha geniş olacak. O zaman başka ihtiyaçları da karşılamaya devam ederiz''.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise yaptığı konuşmada açılan laboratuvarın Tıp eğitimindeki büyük bir eksiği kapatacağını, alınan maketler üzerinde hasta müdahalelerinin öğretim üyesi eşliğinde birebir olarak öğrencilere öğretileceğini açıkladı. Demiraran, maketlerin en kısa sürede eğitim programında kullanılmaya başlanacağını, hekim adaylarının burada edinecekleri tecrübelerle hasta müdahalelerinde daha başarılı olacaklarını söyledi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız...