''MORİŞKOLARIN ŞİFRESİ'' OKURLARIYLA BULUŞTU.
112-qjli-1.jpg

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sefa Dereköy'ün ''Morişkoların Şifresi'' isimli kitabının tanıtımı, İÇDAŞ Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Tarihin gizli kalmış yüzü olarak görülen MORİŞKOLAR, İber Yarımadasında günümüz medeniyetine ışık tutan ve alt yapısında katkısı olan bir devrin, ihmal edilen ve unutulan Müslüman toplumu olduğu vurgulanan konferans ta; Endülüs ve Osmanlı Ekseninde Avrupa Tarihi'ne de ışık tutulmuştur.

Kitapta, çok önemli konulara değinildiğini, bazı yanlış bilinenlerle hiç konuşulmayan ve bilinmeyenleri ortaya koyduğuna da işaret ettiğini dile getiren Dereköy, ; ‘Rönesans'ın ve Avrupa'daki aydınlanmanın gerçek hikâyesi ile Anadolu Felsefesi'nin Atlantik'e ve Kuzey Amerika'ya kadar uzandığına da değindi.

Günümüzde önemli bir kaynak oluşturacağı öngörülen kitabını imzalayan Dereköy, katılım sağlayan tüm okur severlere teşekkür ederek salondan ayrıldı.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi olarak, hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

112-qjli-2.jpg

112-qjli-3.jpg