ORTOPEDİ ANABİLİM DALI’NDAN ÇANAKKALE’DE BİR İLK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, Öğretim Üyelerimizden Yrd.Doç.Dr. Burak Kaymaz ve ekibi tarafından, Çanakkale’de ilk kez Serebral palsili (SP) iki farklı hastaya aynı anda iki operasyon gerçekleştirildi. “Serebral Palsi (SP); diğer adıyla beyin felci, doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan tablodur. Genellikle kas gerginlikleri ile birlikte seyreder. Tamamen tedavi etmek mümkün olmasa da fizik tedavi, botoks uygulamaları ve cerrahi müdahalelerle hastalığın kliniğini hafifletmek mümkün olabilmektedir. Uygulanan cerrahi tedavilerle birlikte iyi bir fizik tedavi, yürümeyen veya zorlukla yürüyen hastaları yürüyebilir hale getirebilir. Biz de kliniğimizde kas gerginlikleri nedeniyle yürüyemeyen ve bakımları zorlaşmış olan iki “SP” li hastamıza kas gevşetme ve kemik düzeltici ameliyatlarını aynı seansta gerçekleştirdik” diyen hocamız, Serebral Palsili çocukları olan diğer ebeveynlere de umut olmuştur.