PRATET 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

6-8 Kasım 2015 Tarihleri arasında, İÇDAŞ Kongre Merkezinde konusu Kök Hücre ve Kanser olarak belirlenen ÇOMÜ Tıp Fakültesi PRATET 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi gerçekleştirilecektir. Etkinlik ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin açılışından bu yana düzenlediği ilk kongre olması ve 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi nedeniyle önem taşımaktadır.

Bilim dünyasında güncel bir konu olan Kök Hücre ve Kanser konulu kongrede, bu konuda Türkiye'nin en önde gelen 13 bilim adamı, 3 gün süre boyunca öğrencilere temel bilgiler ve son araştırma bulguları hakkında bilgiler vereceklerdir.

Kongre dahilinde ülkenin dört bir yanından 350 Tıp Fakültesi öğrencisi bir araya gelecek ve bir kısmı aktif sözlü ve poster sunumunda bulunacaktır. Ayrıca öğrenciler için tecrübe edilmesi büyük önem taşıyan ''Organ Bağışı, ELİSA, Kök Hücre İzolasyonu, Malpraktis, İşaret Dili, DNA İzolasyonu, Sütur Atma, Endotrakeal Entübasyon'' konularında workshoplar düzenlenecektir. 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde, Türkiye'de düzenlenen öğrenci kongrelerinde ve Çanakkale'de bir ilk olarak Sağlık Bakanlığı iş birliğinde gönüllü katılımcılardan kök hücre bağışı alınacaktır. Kongrenin gerçekleştiği tarih ''Organ Bağışı Haftası'' ve ''Lösemili Çocuklar Haftası'' olması nedeniyle, kongre esnasında organ bağışı çalışmaları ve LÖSEV'e yardım kampanyası düzenlenecektir. Kongre bugün bu topraklarda bilim konuşulmasına imkân tanıyan şehitler anısına şehitlik ziyaretiyle sona erecektir.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin ilk kongresini düzenleyen ekipte, danışmanlık ve kongre başkanlığı görevini üstlenen Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır,  Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Onur Bingölbalı, Kutluhan Eren Hazır, Deniz Aras, Bahar Sayıt ve 11 genç hekim adayı daha yer almaktadır.

ÇOMÜ'nün ilk öğrenci kongresinde konuşma yapacak alanında uzman bilim insanları şunlar:

Prof. Dr. Emin Kansu (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Emekli Öğretim Üyesi),

Prof. Dr. Erdal Karaöz (Liv Hospital Rejeneratif Tıp, Kök Hücre Araştırma ve Tedavi Merkezi),

Prof. Dr. Alp Can (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı,

Prof. Dr. Safiye Aktaş (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü,

Prof. Dr. Seda Vatansever (Manisa Celal Bayar Üniversitesi Histoloji-Embriyoloji),

Prof. Dr. Ekin Özgür Aktaş (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı),

Prof. Dr. Mehmet İbrahim Tuğlu (Manisa Celal Bayar Üniversitesi Histoloji-Embriyoloji),

Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş (Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Müdürü),

Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ( Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü),

Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır (ÇOMÜ Tıp Fakültesi Klinik Biyokima Anabilim Dalı),

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Emre Arslan (ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü),

Yrd. Doç. Dr. Ayten Nalbant (İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü)

Kongrenin web sitesi için tıklayınız.

176-rybd-1.jpg