Prof. Dr. Coşkun Bakar'ın yazısı 08.11.2018 tarihli yaza Prof. Dr. Mustafa Çetiner'in köşesinde geniş yer buldu

Haftalık Bilim ve Teknoloji Dergisi köşe yazarı olan Mustafa Çetiner'in 18.10.2018 tarihli köşesinde "sihirli p değeri" başlıklı bir makale yayınlanmıştı. Makalede yazar gördüğü araştırma örneklerinden yola çıkarak bazı çalışmalarda sadece anlamlı "p" değerleri üzerinden kurulan ilişkilerin tuzak olabileceğini ve dikkatli yorumlanması gerektiğini ifade etmişti.

Yazara, yazısı ile ilgili görüşlerini bildiren Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr.Coşkun Bakar'ın yazısı 08.11.2018 tarihli yazarın köşesinde geniş yer buldu. Coşkun Bakar'ın yazısında da "p" değerlerinin ve araştırmalarda nedensellik ilişkisinin nasıl sorgulanması gerektiği konusundaki yazısı bu haftaki Herkese Bilim ve Teknoloji Dergisi'nde okunabilir."