Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Rektör Prof. Dr. Yücel ACER Fakültemiz Akademisyenleriyle Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tıp Fakültesi'ndeki akademisyenlerle düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metehan Uzun ve Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mesut Erbaş, Yrd. Doç. Dr. Hacer Şen, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

178-wfif-1.jpg

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada üniversite genelinde akademik alt yapı çalışmaları yaptıklarını bu anlamda da Tıp Fakültesi'ndeki beklentileri tespit ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: ''Her şeyden önce Tıp Fakültesinin bir kere daha rahat derslikleri olan bir binaya ihtiyacı olduğunu net bir şekilde tespit etmiş durumdayız. Bununla ilgili 2016 yılı için bir şey yapamayacağız ama 2017 bizim için Tıp Fakültesi'nin derslikler anlamında, mekânlar anlamında rahatladığı bir yıl olacak. Onun dışında tabi ki Tıp Fakültesi'nin bina ihtiyacı aynı zamanda hastanenin bina ihtiyacıyla da çok yakından ilişkili. Hastanenin başlayan ve devam eden inşaatının tamamlanması üniversitemiz için ayrı bir gündem konusuydu. Göreve başladığımdan beri şunu fark ettik hastanenin inşaatının tamamlanabilmesi için sadece 20 milyon liraya yakın paraya ihtiyaç var. Ayrıca yaklaşık 30 milyon lirada içerisinin donatılması için paraya ihtiyaç var. Bunu yakından takip ettim bütçe görüşmeleri esnasında ve aslında belli oranda da mutlu bir sona ulaştık. Şu anda 2016 yılı için toplam 40 milyon lira kaynak tahsis edildi. Bunun 20 milyon lirası inşaatın tamamlanması için, 20 milyon lira kadarda makine teçhizatının tamamlanması için bir ödenek ayrılmış oldu. Bu anlamda inşaat ön gördüğümüz gibi 2016 yılı içerisinde bitecektir ve hazır hale gelecektir''.

178-wfif-2.jpg

Dekan Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise ÇOMÜ'ye geliş süreci hakkında bilgi verirken ''güven ve huzur ortamında çalışabileceğimi düşündüğüm için ÇOMÜ'ye geldim'' dedi. Prof. Dr. Yavuz Demiraran, insanları ayırmadan, akademisyenleri bir araya getirerek güzel şeyler yapabileceklerini düşündüklerini ifade ederek ÇOMÜ yönetimine de kendisine verdikleri destek için teşekkür etti.