Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

“Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” Semineri gerçekleştirildi

Fakültemiz de“Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” Semineri gerçekleştirildi

    Tıp Fakültemiz Seminer Salonu'nda “Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” konulu seminer gerçekleştirildi. 8 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen ve Fakültemiz akademik personeli ve öğrencilerimizin katıldığı seminerde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ (Türk Otorinolarengoloji Arşivi dergisi editörü) ve  Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun (Balkan Medical Journal eski editörü) sunum gerçekleştirdiler.

    Prof. Dr. Erdağ, Bilimsel yazarlık, editörler yazardan neler bekler, yayın hakemliği nasıl uygulanır konularında bilgiler verdikten sonra Prof. Dr. Uzun (Balkan Medical Journal eski editörü) ise yayın ve araştırma etiği açısından güncel ve önemli bilgileri paylaştı. Sunumların ardından soruları cevaplayan misafir öğretim üyeleri gösterilen ilgiden ve katılımdan memnun olduklarını belirttiler.

    Seminer sonunda Fakültemiz adına Prof. Dr. Mustafa Edremitlioğlu sunumlarından dolayı Prof. Dr. Erdağ ve Prof. Dr. Uzun’a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.  Misafir öğretim üyelerimiz sonrasında Tıp Fakültesi yayın kurulu ile yeni bir derginin planlanması konusunda deneyimlerini aktardıkları toplantı gerçekleştirdiler.

    Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Akçalı seminerin konusu ile öğretim üyelerimiz için önem arz ettiğini ve çok değerli iki isimden bilimsel yayıncılık ve yazarlık konusunda güncel ve uluslararası alandaki dikkat edilen hususlarda ayrıca bilgilendikleri için teşekkürlerini bildirdi.08/01/2018 Çomü Tıp Fakültesi