Tıp Doktoru eğitim programımız Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından oluşturulmuş ekip tarafından yerinde değerlendirildi.

Eylül 2019 tarihinde Fakültemiz Tıp Eğitimi Programı Öz Değerlendirme Raporu TEPDAD’a teslim edilmiştir. 15 Ocak 2020 tarihinde TEPDAD tarafından fakültemiz öz değerlendirme raporunun gerekli şartları sağladığı bildirilmiş ve 16-20 Şubat 2020 tarihlerinde yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Türkiye’nin 5 farklı üniversitesinden öğretim üyeleri ile akredite olmuş Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn hekimin yer aldığı altı kişilik ekip tarafından kurumumuzda incelemeler yapılmıştır.

17 Şubat 2020 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Tamer DEMİR akreditasyon kapsamında Fakültemiz eğitim programını ve TEPDAD tarafından yayımlanmış “Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları” kapsamında uygulamalarımızı açıkladığı bilgilendirme toplantısı ile Tıp Fakültemizi ziyaret ekibine tanıtmıştır. Ziyaret ekibi Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur’u makamlarında ziyaret etmiştir.

Ziyaret ekibi; fakültemiz eğitim ve araştırma olanakları,  Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi uygulama olanakları ve üniversitemiz sosyal imkanlarını yerinde görmüşlerdir. Fakültemiz öğrencileri, öğrenci temsilcileri, araştırma görevlileri, öğretim üyeleri, anabilim dalı başkanları ve idari personeli ile  yüzyüze değerlendirme toplantıları yürütülmüştür. Yapılan değerlendirmelerin 20 Şubat 2020 tarihinde ekip başkanı tarafından fakültemize açıklanması ile kurum ziyareti tamamlanmıştır.

akreditasyon.pdf