Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Tıp Fakültemiz 4. Dönem Öğrencilerini Mezun Etti

Tıp Fakültemiz 4. Dönem Öğrencilerini Mezun Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni 18 Mart Stadyumu’nda coşkuyla gerçekleştirildi.

Törene; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Bülent Öz ve Muharrem Erkek, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek ile Çanakkale protokolü, akademisyenler ve binlerce veli katıldı.

Akademisyenlerin tribünleri selamlamasının ardından mezun olan öğrencilerin geçidi gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale Mehteran Takımı konser verdi.

Mezun öğrenciler adına 2015-2016 okul birincisi Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü öğrencisi Nurettin Günbey;  “Mezun olan bütün arkadaşlarım adına bugünü her zaman evlatlarının geleceğini düşünen çok değerli ailelerimize armağan etmek istiyorum” diyerek “Onların sevgisi ve sonsuz desteği olmasa, biz bugün buralara gelemezdik. Sizler olmadan, hiçbirimizin geleceği bu kadar parlak olamazdı. O nedenle, bugün pek çok yönden aslında sizin gününüz ve aslında bizim sizleri alkışlıyor olmamız lazım” dedi.

Mezun olan tüm öğrenci arkadaşları için artık hayatları boyunca Çanakkale ve ÇOMÜ’nün unutulmaz bir yere sahip olacağını kaydeden Günbey; “Birkaç sene önce büyük bir maratonun ardından başarı ile ÇOMÜ’ye gelmeye hak kazananlar, bugün buradan son derece özel ve istisnai bir grup insan olarak ayrılıyorlar. Çünkü üniversitemiz bize mesleklerimizle ilgili akademik bilgilerin yanında, bizi farklı kılan şeylerin aslında bizi birbirimizden ayıran şeyler olmadığını öğretti. Hangi milletten, hangi düşünceden ve hangi ideolojiden olursak olalım özümüzde hepimizin bu ülke için çalışacak insanlar olduğumuzu gösterdi. Bizi bilgeliğin ve erdemin yoluna soktu. Bu yolda hiç şüphesiz fikir mimarları olan hocalarımızın rehberliği olmasa bunların hiçbiri gerçekleşemezdi. Onlar bize gerçek bilginin sadece akıl ile değil kalp ile bulunabileceğinin, bilgeliğin ise kütüphane duvarları ile sınırlanmadığının öğreticisi oldular” diyerek üzerinde emekleri olan hocalara teşekkür etti.