Dekanımızın Mesajı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, genç ve gelişmekte olan bir Fakülte olmakla birlikte mezuniyet öncesi ve sonrası dönemde eğitimlerini sürdürmek isteyen öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Fakültemiz Üniversite başvurularında en yüksek puan dilimindeki öğrencileri ağırlamaktadır.

Tıp fakültemizde Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarında 100 aşkın ööğretim üyesi görev yapmaktadır. 2017 yılı itibariyle fakültemizde toplam 830 öğrencimiz tıp eğitimi, 130 Arş. Gör. Dr. öğrencimiz de uzmanlık eğitimlerine devam etmektedirler.

Alanlarında yetkin, donanımlı ve tecrübeli öğretim üyelerimiz araştırma ve eğitim faaliyetlerinde hasta memnuniyeti ve sağlık kalitesini en üst düzeyde tutmayı amaç edinmişlerdir. Genç hekim adaylarımız ve uzmanlık eğitimine devam eden araştırma görevliöğretim üyeleri gözetiminde uygulama ve araştırma hastanesinde eğitimlerini sürdürmektedirler. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2008 yılında hizmete açılmış olup, mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası Tıp Eğitimi için gerekli teknolojik altyapıya sahiptir. Yeni hastane binalarının Terzioğlu Yerleşkesi girişinde inşaatı sürmekte olup, bir kısım polikliniklerimiz tamamlanan bloklara taşınmıştır. Yakın bir gelecekte tüm hizmet binalarının yapımı tamamlanacak olup, Araştırma ve Uygulama Hastanesi tamamen bu alana taşınacaktır.

Örnek bir üniversite kenti olma yolunda ilerleyen, manevi başkentimiz Çanakkale'de hekimlik mesleğine ilk adımını atmak üzere davet ettiğimiz öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreci boyunca fakültelerini mutlu bir şekilde anımsamalarını sağlayacak her türlü girişimi yerine getireceğimizi ifade etmekten mutluluk duyarım.

Prof. Dr. Tamer DEMİR

DEKAN