Tanıtım

3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 yılından itibaren kendi binalarında eğitim vermeye başlamıştır. Terzioğlu Yerleşkesi içerisinde bulunan Tıp Fakültesi Dekanlık binası bünyesinde öğrencilerimize ilk iki dönemdeki teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Dönem 3, 4, 5 ve önhekimlik eğitimi için de  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma  Hastanesi ve bünyesinde eğitim alanları kullanılmaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, genç ve gelişmekte olan bir Fakülte olmakla birlikte Üniversite başvurularında en yüksek puan dilimindeki öğrencileri ağırlamaktadır. 2020 yılı itibariyle Tıp Fakültemizde Dahili, Cerrahi ve Temel Tıp Bilimleri bölümlerine ait 42 A.D.'nda 39 Profesör, 35 Doçent ve 66 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 140 öğretim üyesi görev yapmaktadır.

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2008 yılında hizmete açılmış olup, mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası Tıp Eğitimi için gerekli teknolojik altyapıya sahiptir.

Tıp Eğitiminde Akreditasyon yeterliliği için TEPDAD’a (Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) başvurulmuş ve tüm çalışmalar tamamlanarak Fakültemiz Tıp Eğitimi Programı 29.02.2020 tarihinde Akreditasyon Belgesini almıştır.

Fakültemizde görev yapmakta olan öğretim üyelerimiz alanlarında yetkin, donanımlı ve tecrübeli olup araştırma ve eğitim faaliyetlerinde hasta memnuniyeti ve sağlık kalitesini en üst düzeyde tutmayı amaç edinmişlerdir.

TUS sınavında başarılı olarak Cerrahi, Dahili ve Temel tıp bilimlerinde görev yapmakta olan 232 Arş. Gör. Dr. 'a Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile dekanlık binasında kuramsal ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Akademik kadrosu ve Arş. Gör. Dr. sayısı her geçen gün artan Tıp Fakültesi; sağlık hizmetleri ve eğitim-araştırma faaliyetlerindeki istikrarlı gelişmesiyle Çanakkale için yükselen bir değer hâline gelmiştir.

Fakültemizin 1041 kayıtlı öğrencisi için, öğretim üyelerimizle bir aile yaklaşımı ile geleceğin yetkin ve saygın hekimlerini yetiştirmek için tüm çabamızla çalışmaktayız.

Fakültemiz eğitim, araştırma ve hizmet amaçları için tıklayınız.