Tanıtım

3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 yılından itibaren kendi binalarında eğitim vermeye başlamıştır. Terzioğlu Yerleşkesi içerisinde bulunan Tıp Fakültesi Dekanlık binası bünyesinde ilk üç dönemdeki öğrencilere eğitim verilmektedir. Dönem 4, 5 ve önhekimlik eğitimi için de Kepez'de bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kullanılmaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, genç ve gelişmekte olan bir Fakülte olmakla birlikte Üniversite başvurularında en yüksek puan dilimindeki öğrencileri ağırlamaktadır. 2015 yılı itibariyle Tıp Fakültemizde Dahili, Cerrahi ve Temel tıp bilimleri bölümlerine ait 39 A.D.'nda 25 Profesör, 39 Doçent ve 76 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 140 öğretim üyesi görev yapmaktadır.

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2008 yılında hizmete açılmış olup, mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası Tıp Eğitimi için gerekli teknolojik altyapıya sahiptir.

Tıp Fakültesinde 2015 yılı itibariyle toplam mezuniyet öncesi eğitimi alan 600 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde görev yapmakta olan öğretim üyelerimiz alanlarında yetkin, donanımlı ve tecrübeli olup araştırma ve eğitim faaliyetlerinde hasta memnuniyeti ve sağlık kalitesini en üst düzeyde tutmayı amaç edinmişlerdir.

TUS sınavında başarılı olarak Cerrahi, Dahili ve Temel tıp bilimlerinde görev yapmakta olan 124 Arş. Gör. Dr. 'a Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile dekanlık binasında kuramsal ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Akademik kadrosu ve Arş. Gör. Dr. sayısı her geçen gün artan Tıp Fakültesi; sağlık hizmetleri ve eğitim - araştırma faaliyetlerindeki istikrarlı gelişmesiyle Çanakkale için yükselen bir değer haline gelmiştir.

Ekler

tanitim-brosuru.pdf