ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ TANITIM

Psikolojik danışmanlık birimi üniversitemiz öğrencilerine, personeline ve personelimizin ailelerine psikolojik destek veren ve koruyucu ruh sağlığını önceleyen bir birimdir. ÇOMÜ Psikolojik Danışmanlık Birimi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin kendilerini tanımalarına, gizil güçlerinin farkına varmalarına, kullanmalarına ve geliştirmelerine, problemlerini çözmelerine, bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine ve çevrelerine dengeli bir uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla bireysel ve grupla psikolojik yardım sağlamak, gelişimsel ve eğitsel programlar düzenlemek, yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir çok çalışma gerçekleştirmektedir. Birim tüm akademik, idari personelimiz ve ailelerinin yanı sıra ÇOMÜ Çocuklar Evi’ne de kısmi zamanlı psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı çalışmalarını 1 psikolog ve 1 psikolojik danışman eşliğinde yürütmektedir.

BİRİMİMİZİN ÖĞRENCİLERİMİZE SUNDUĞU HİZMETLER

Bireysel Görüşmeler: Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan birimimizden şahsen ya da telefon yoluyla randevu alarak planlanır ve 45 dakikalık görüşmeler şeklinde yapılır.

Rehberlik Çalışmaları: Gerekli durumlarda danışanlar psikolojik yardım veren diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirilmektedir.

Oryantasyon Programı : Bu program kapsamında üniversiteye uyum sürecinde gençlerin yaşayabilecekleri olası sıkıntılar, bu sıkıntıların ne şekilde yaşanabileceği, sıkıntıların nasıl seyredeceği, ne kadar süreceği ayrıca bu dönemi daha rahat atlatabilmek için neler yapılabileceği konusunda SKSD Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından öğrencilerimiz, tüm ilçe meslek yüksek okulları ve merkezdeki yerleşkelerimizde yapılan seminerler aracılığıyla bilgilendirilmektedir. Bu toplantılarda, Psikolojik danışmanlık birimi ve çalışma esasları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Seminer Çalışmaları: Koruyucu ruh sağlığı çalışması esasında öğrencilerimizin bireysel gelişimlerini destekleyici seminerler merkez yerleşkelerimiz ve ilçe meslek yüksek okullarımızda “İlçe Gezileri” adı altında ikinci dönem itibariyle yapılmaktadır. Ayrıca üniversitemiz birimlerinden gelen talep doğrultusunda da seminerler düzenlenmektedir.

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Çalışmalar : Üniversitemiz Erasmus birimiyle ortaklaşa yürütülen akran danışmanlığı çalışmasında Yurtdışı programlarından faydalanmış öğrencilerimiz ile aday öğrencilerimiz koordine edilerek psikososyal destek çalışması yürütülmektedir.

Psikolojik Danışmanlık Birimi Hafta içi mesai saatleri içinde ÇOMÜ Kreş Binası Zemin katta bulunan yerinde hizmet vermektedir.

Randevu için İrtibat :

Psikolog Serdar Topal (6576)

Psikolojik Danışman Cumhur Çırnaz (6573)