2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları (Başarı Durumuna Göre)

2022 – 2023Eğitim yılında Fakültemiz  Dönem II , III, IV ve  V' e yurtiçi kontenjanından yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunan adayların  müracaat dosyalarıFakültemiz Yatay Geçiş  Komisyonu’nunön incelemelerinin ardından Komisyon’un 01.08.2022/02 ile04.08.2022/03tarih ve sayılı toplantılarında görüşülmüştür.

Yapılan çalışmalarda; 2022-2023 Eğitim yılında Fakültemize yurtiçinden yapılan yatay geçiş başvuruları Yatay Geçiş Komisyonu tarafından değerlendirilmeden önce, ''Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik''in 7. Maddesinin 2, 3 ve 4. fıkraları uyarınca:

“(2) Yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan kriterler ve yatay geçiş için gereken asgari koşullar, üniversite senatolarınca belirlenir.

(3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.

(4) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.”

ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 27.07.2020 tarihli senato toplantısında kabul ettiği Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Yönergesi’ndeki kriterlerine değerlendirilmiştir.

Buna göre ayrıca;

1.     Disiplin cezası bulunan öğrenci başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2.     Eksik evrakı olan öğrenci başvuruları değerlendirilmeye alınmamıştır.

3.   Genel ağırlıklı not ortalamasını ibraz edemeyen öğrenci başvuruları dikkate alınmamıştır.

4.     Yurtdışı başvuru kontenjanı bulunmadığı halde yurtdışı üniversiteden başvuran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

5.     Daha önce yurtdışından yurtiçindeki üniversitelerden birine yatay geçiş yapan adaylardan, ÖSYM puanı olmayanların ÖSYM puanı “0” olarak kabul edilmiştir.

Ön değerlendirmeyi geçtiği halde, asil/yedek listeye giremeyen adayların neden giremediği komisyon üyelerince detaylandırılmış ve ekte sunulmuştur. Yine “Şartlı Kabul” edilen öğrencilerin kabul şartları da bu detaylı değerlendirme dosyasında açıklanmıştır.

Başvurusu kabul edilen adaylar için Asil ve Yedek Kesin Kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanın dolmaması durumunda Yedek Adaylar sırası ile iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar için Asil ve Yedek Kesin Kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanın dolmaması durumunda Yedek Adaylar sırası ile iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir.

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

1. Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
  1. 3 adet 4.5x6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf

1. Üniversitelerinden alınan yatay geçiş yapmasında sakınca olmadığına dair belge

Kesin Kayıt

22*******74

Gö***** AT*****

1. Asil

(Şartlı Kabul: Eğitim gördüğü Fakülte’de 4. Sınıf programında yer almayan fakat Fakültemiz 4. Sınıf Eğitim Programında verilmekte olan “Adli Tıp ve Nükleer Tıp” stajlarını Fakültemiz mevcut eğitim program takvimine uymak şartı ve program takvimi ile uyumsuzluğa bağlı süre uzamasını kabul etmesi koşulu ile Dönem 5'e kabulune.)

44*******68

Sa***** YA*****

2. Asil

(Şartlı Kabul: Eğitim gördüğü Fakülte’de 4. Sınıf programında yer almayan fakat Fakültemiz 4. Sınıf Eğitim Programında verilmekte olan "Enfeksiyon (Dahili  Bilimler Staj Bloğunu Almak), Adli Tıp ve Nükleer Tıp” stajlarını Fakültemiz mevcut eğitim program takvimine uymak şartı ve program takvimi ile uyumsuzluğa bağlı süre uzamasını kabul etmesi koşulu ile Dönem 5'e kabulune.)

56*******80

Gi***** AT*****

3. Asil

(Şartlı Kabul: Eğitim gördüğü Fakülte’de 4. Sınıf programında yer almayan fakat Fakültemiz 4. Sınıf Eğitim Programında verilmekte olan "Enfeksiyon (Dahili Bilimler Staj Bloğunu Almak) ve Adli Tıp” stajlarını Fakültemiz mevcut eğitim program takvimine uymak şartı ve program takvimi ile uyumsuzluğa bağlı süre uzamasını kabul etmesi koşulu ile Dönem 5'e kabulune.)

23*******82

Şe***** UY*****

4. Asil

(Şartlı Kabul: Eğitim gördüğü Fakülte’de 4. Sınıf programında yer almayan fakat Fakültemiz 4. Sınıf Eğitim Programında verilmekte olan "Enfeksiyon (Dahili Bilimler Staj Bloğunu Almak) ve Adli Tıp ve Nükleer Tıp” stajlarını Fakültemiz mevcut eğitim program takvimine uymak şartı ve program takvimi ile uyumsuzluğa bağlı süre uzamasını kabul etmesi koşulu ile Dönem 5'e kabulune.)

2.sınıflar.pdf
3.sınıflar.pdf