Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Clinical Key, UpToDate, Medotomy ve Osmosis Veri Tabanları Eğitimi (16 Mayıs Salı)

Clinical Key, UpToDate, Medotomy ve Osmosis Veri Tabanları Eğitimi

Kurumsal aboneliğimiz kapsamında, Elsevier Clinical KeyUpToDate, Medotomy ve deneme erişimimizde olan Osmosis online TIP kaynaklarına evlerinizden ve mobil uygulamalardan erişim ve içerikte aradığınız bilgilere hızlı ve kolayca nasıl erişebileceğiniz konusunda düzenlenecek olan online kullanıcı eğitimine tüm araştırmacılarımız davetlidir.

Tarih : 16 Mayıs 2023 Salı, Saat : 14:00

Eğitime kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

 

UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında,7400’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.300’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayali bir klinik karar destek sistemidir.
UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanmasi ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

 

Elsevier - ''ClinicalKey'' veri tabanı; doktorların sorularına  hızlı yanıt veren ve akıllı bir arama seçeneği sunan oldukça kapsamlı bir veri tabanıdır.

Elsevier'e ait Clinical Key veritabanı içinde 35 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır.

Doody Core Titles E-Kitap listesi içinde yer alan Elsevier kitaplarının %95’inden fazlası ClinicalKey kapsamı içinde bulunmaktadır.

 

Medotomy, dijital bir tıp eğitimi platformudur. İçerisinde TUS, USMLE ve komite sınavlarına yönelik kapsayıcı ve eksiksiz eğitimleri bulabilirsiniz.

Özet olarak Medotomy'nin avantajları:

  1. 11 TUS kitabı (6 temel bilim + 5 klinik bilim) ve bu kitaplarla entegre konu anlatımları içerisinde barındıran ilk dijital eğitim platformudur.
  2. Tüm eğitmenlerimiz öncesinde fiziki TUS eğitim kurumlarında görev almış ve eğitim vermiş tecrübeli ve alanında yetkin eğitmenlerdir
  3. Klasik eğitimin dışında binlerce mnemonic (hafıza yardımcı öğrenme tekniği) ile eğitimlerimiz zenginleştirilmiştir
  4. TUS kitaplarımız ciddi şekilde görselleştirilmiştir ve okuyucu dostu şekilde hazırlanmıştır
  5. Derslerimize 7/24 ve sınırsız (dinleme sınırı olmadan) ulaşabilirsiniz.
  6. Tıp eğitimi alanında kullanıcı kolaylığı açısından en pratik ve en kolay eğitim platformudur.

 

Tıp fakülteleri için video eğitim platformu OSMOSIS” tıp eğitimini daha verimli, etkileşimli, ilgi çekici  ve akılda kalıcı hale getiren animasyonlu videoların bulunduğu bir eğitim platformudur. Öğrenmeyi ders kitaplarının ve derslerin ötesine taşıyan Osmosis, 195 den fazla ülkede 3.2 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Mobil uygulama üzerinden de erişim imkanı olan Osmosis;

  • Çağdaş öğrenme ihtiyaçlarını karşılamakta,
  • Kendi kendine rehberli çalışmayı desteklemekte,
  •  Flipped Classroom Learning(Ters yüz öğrenme) modelini desteklemektedir. Öğrencilerin önceden ders içeriklerini öğrenip, sınıfta uygulamalı etkinlikler yardımıyla öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlamaktadır.