Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Nesnel Yapılandırılmış Klinik Sınav (Mesleksel Becerilerin Yıl Sonu Değerlendirilmesi)

Sevgili Öğrencilerimiz.

 

Eğitim-öğretim yılı içerisinde sizlere kazandırılan mesleksel becerilerin yıl sonu değerlendirmesinin yapılması ve final notuna eklenmesi için Nesnel Yapılandırılmış Klinik Sınav (NYKS-Observed Structured Clinical Examination [OSCE]) uygulaması yapılacaktır.

 

NYKS Dönem 1 için 26 Haziran 2024 Çarşamba tüm gün, Dönem 2 için 27 Haziran 2024 Perşembe tüm gün, Dönem 3 için 28 Haziran 2024 Cuma tüm gün olacaktır. Dönem 1, 2 ve 3 için belirlenen sınav gününde sınıf iki parçaya bölünecek ve birinci parça sabahtan öğlene kadar, ikinci parça ise öğlenden akşama kadar sınava alınacaktır. Öğrencilerimiz hangi saatte sınava gireceğini sınavdan bir gün önce sınıf temsilcilerine gönderilen listelerden öğrenebilecektir.

 

Sınav günü her sınıf için Tıp Fakültesi Dekanlık Binasında iki koldan (birincisi dekanlık katı koridoru ve sınıf, ikincisi dekanlık üst kat koridor ve odalar olmak üzere) sınav uygulaması gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz sınavda dört istasyon ile karşılaşacaktır. Her istasyonda öğrencinin 2,5 dakika zamanı olacak ve bu sürede kendisinden beklenen beceriyi, yıl içerisinde öğrendiği beceri rehberine uygun olarak ve basamakları doğru sırayla takip ederek uygulaması değerlendirilecektir.

 

Sınava öğrencilerin yanında telefon, tablet, akıllı saat vb. teknolojik, dijital cihazları bulundurması kesinlikle yasaktır. Yanında bu tür cihazları getiren öğrenciler hakkında tutanak tutulup gerekli işlemler başlatılacaktır. Sınav esnasında istasyonlara giriş yapan öğrenciler dört istasyonu tamamlamadan sınavı ve istasyonları terk edemez. İstasyonları terk eden öğrenci tekrar sınava alınmaz. İstasyonları bitiren öğrenci dekanlık binasını yangın merdivenleri çıkışından terk edecek ve dekanlık binasında sınav yapılan katlara alınmayacaktır.