Öğretim Üyemizin Avrupa Birliği Projesi Başarısı

Konu başlığı: Öğretim Üyemizin Avrupa Birliği Projesi Başarısı

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Ferah CÖMERT ÖNDER’in Göteborg Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa Birliği HORIZON Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdoctoral Fellowship programına sunduğu proje 2 yıl süre ile desteklenmeye hak kazandı. Bu proje MSCA-PF-2023 yılı çağrısında Dünyada ve tüm alanlarda yapılan toplam 8049 proje başvurusu arasından seçilen 1249 projeden biri oldu.

MSCA Avrupa Birliği’nin araştırma ve inovasyon için en önemli finansman programlarından biridir. Avrupa Komisyonu desteklenen tüm araştırmacılara toplamda 260 milyon Avro destek verecektir.

Dr. Öğretim Üyesi Ferah CÖMERT ÖNDER’in Göteborg Üniversitesi’nde gerçekleştireceği proje süresince gelişmiş hesaplamalı modelleme ve makine öğrenimi ilaç geliştirme teknikleri içeren biyoinformatik araçlar ile yeni ilaç aday molekülleri geliştirilerek Kanser Araştırma Merkezi’nde uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.