Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleşen Kök Hücre ve Kanser konulu 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi (2015) ve Reprodüktif Tıp Konulu 2. Uluslararası Katılımlı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi (2017) Tıp eğitimi boyunca öğrencileri bilimsel çalışmalara teşvik etmek, araştırmanın ve bilgiyi aramanın gerekliliğini savunmak, teorik eğitimin yanında pratik gelişimin önemini vurgulayarak çalışma imkânı sunmak amacıyla gerçekleştirilen ve ülkemiz tüm Tıp Fakültelerinden katılım alan ulusal çaptaki etkinliklerdir.
Kanserde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi ve hedefe yönelik tedavilerdir. Kanserle mücadelede radyoterapi ve kemoterapi dışında kişinin kendi bağışıklık sistemi de tedavi amacıyla kullanılabilir. İmmünoterapi, vücudun bağışıklık sistemini, kanserli hücrelere karşı daha kesin, etkili ve daha güçlü saldırılar yapacak şekilde yükselterek kanserli hücrelerin büyüme ve yayılmasını durdurmayı veya hücrenin tamamen ortadan kaldırılmasını amaçlar.
Tüm dünyada giderek artan sıklıklarda karşılaşılan ve neredeyse kronikleşen kanser hastalığının tedavilerine immunoterapinin katılımının etkinliğinin tartışılacağı, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD. dan Prof. Dr. Dilek Ülker Çakır'ın akademik danışmanlığını yürüttüğü 13, 14 ve 15 Ekim 2023 tarihlerinde üç gün süreyle İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde yapılacak ‘‘ Kanser ve İmmunoterapi’’ konulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 3. Ulusal 1.Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi düzenlenerek, bu konudaki gelişmeler tıbbiyelilere ve ilgili öğrencilere aktarılacaktır. Cumhuriyetimizin 100.yılına ithafen düzenlenecek kongreye, üniversitemizde okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanında faal 128 Tıp Fakültesinden yaklaşık 500 öğrencinin katılımı öngörülmektedir. ‘‘ Kanser ve İmmunoterapi’’ alanında Türkiye ve Dünya genelinde bilimsel çalışmalarıyla büyük beğeni gören bilim insanlarının sunumlarına yer verilecek olan kongrede, 30 öğrenci sözlü sunumu ve 40 öğrenci poster sunumuna yer verilecektir. Sözlü sunum ve poster sunumlarında dereceye girecek çalışmaları belirlemek adına, akademisyenlerden oluşacak bir jüri oluşturulacaktır. İlk iki gün yoğun geçecek bilimsel programın ardından, kongrenin son günü atölye çalışmaları düzenlenecektir.
Prof. Dr. Dilek Ülker ÇAKIR
Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi Akademik Danışmanı
Tel: +90 533 481 74 90
E-mail: ducakir@gmail.com
Memduh Salih ÇİFCİBAŞI
Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi Başkanı
Tel: +90 551 081 45 15
E-mail: memduhsalih17@gmail.com
Hüseyin Berke BAYRAK
Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi Başkan Yardımcısı
Tel: +90 542 775 10 08
E-mail: hberkebyrk17@gmail.com
İlayda GÜNEŞ
Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi Başkan Yardımcısı
Tel: +90 505 986 88 15
E-mail: gunesilyda@gmail.com