Ukrayna - Rusya Savaşı Nedeniyle Ukrayna'daki T.C. Uyruklu Öğrencilerin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’dakiyükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin yatay geçiş başvuru dosyaları  Yükseköğretim Genel Kurulu’ nun 28.03.2022 tarihli toplantısında alınan kararlar çerçevesinde Fakültemiz yatay geçiş komisyonunun 18.04.2022 tarihli toplantısında,sınıf bazında kontenjan olan 1 (Bir) asil ve 1 (Bir) yedek tamamlanıncaya dek en yüksek ÖSYM/YKS puanlıdan en düşük ÖSYM/YKS puanlıya doğru incelenmiş ve adayların başvurdukları sınıf bazında sıralama yapılmıştır.

1- Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş yapabilmek için yurt dışında kayıtlı olunan yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve birdiploma programına kayıtlı olmak şartıyla onun hazırlık sınıfı,ara sınıfları ve son sınıfında bulunan ve ÖSYS/YKS Kılavuzundaki şartları taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2- Ukrayna’daki tanınan yükseköğretim kurumlarının örgün eğitim programlarına 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ve önceki eğitim ve öğretim dönemlerinde kayıtyaptırmış ve yatay geçiş başvurusunda bulunmuş olan adayların kabulünde (Ukrayna’daki yükseköğretimkurumunun diploma programına) kayıt yaptırdıkları döneme ait ÖSYS/YKS kılavuzunda ilan edilen şartları sağlamayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

3- ÖSYS/YKS’ de başarı sıralaması şartı aranan programlar için başarı sırası şartını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

4) Ukrayna’daki programa kayıt yapılan yıldaki ÖSYS/YKS kılavuzunda zikredilen sıralama kuruluşları listelerinde aranan sıralama şartını taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

Buna göre;

1-) Yatay geçiş yoluyla yerleşme hakkı kazanan adaylarınUkrayna’daki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları ders ve kredileri intibak komisyonumuz marifetiyle değerlendirme yapılarak ilgili sınıflara yerleştirmeyapılacaktır. Öğrencinin intibakının yapılacağı sınıf ve alt sınıflara ilişkin teorik/uygulamalı ders kazanımları ve yeterlilikleri, ayrıca ölçme ve değerlendirme yoluyla tespit edilecek ve adaylar intibak komisyonu marifetiyle düzeylerine uygun sınıflara yerleştirilecektir.

2-) Başvurusu kabul edilen adaylar için asil ve yedek kesin kayıt tarihleri ve kayıt esnasında istenen belgeler aşağıdaki gibi olup, belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar hak kaybına uğrayacaktır. Asil kayıt işleminin tamamlanmasının ardından asil kontenjanların dolmaması durumunda yedek adaylar iletişim bilgileri üzerinden kayıt için bilgilendirilecektir.

Kesin Kayıt

21.04.2022

22.04.2022

Yedek Kayıt

25.04.2022

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

1-) Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

2-) 3 adet 4.5x6,0 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

1. Sınıf

22*******78

İd*** OR********

Sumy State University

25*******12

Me**** ÖZ*****

2. Sınıf

26*******42

Re**** AY*****

Asil

Şartlı Kabul: Yükseköğretim Genel Kurulu’ nun 28.03.2022 tarihli toplantısında alınan karargereği adayın sınıf intibakı Fakültemiz tarafından yapılacak ölçme ve değerlendirme yoluyla tespit edilecek ve aday intibak komisyonları marifetiyle uygun sınıflara yerleştirilecektir.

13*******36

Ze**** Ce*** KO*****

Yedek

Şartlı Kabul: Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 28.03.2022 tarihli toplantısında alınan karargereği adayın sınıf intibakı Fakültemiz tarafından yapılacak ölçme ve değerlendirme yoluyla tespit edilecek ve aday intibak komisyonları marifetiyle uygun sınıflara yerleştirilecektir.

3. Sınıf

19*******74

Ay*** SE******

Asil

Şartlı Kabul: Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 28.03.2022 tarihli toplantısında alınan karargereği adayın sınıf intibakı Fakültemiz tarafından  yapılacak ölçme ve değerlendirme yoluyla tespit edilecek ve öğrenci intibak komisyonları marifetiyle uygun sınıflara yerleştirilecektir.

10*******18

Sa** Bİ***