2020-2021 DÖNEM 6 (ÖNHEKİMLİK) ORYANTASYONU YAPILDI.

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 6 Oryantasyon Eğitimi ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı saat 09:00 'da dönem 6 koordinatörünün açılış konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından sırası ile dönem 6 koordinatörü ve yardımcısı, eğitim baş koordinatörü ve fakültemiz dekan yardımcımız konuşmalarını yapmıştır. Dönem 6 koordinatörü Doç.Dr Fatih Battal yeni eğitim yılının staj çizelgesini anlatmıştır. Dönem 6 koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre Saygılı ön hekim yönergesi hakkında bilgi vermiştir. Eğitim baş koordinatörü Prof. Dr. Gamze Çan ölçme değerlendirme hakkında konuşmalarını yaptı. Fakültemiz Dekan Prof. Dr. Murat Tevfik Koşan ön hekimliğin önemini vurguladıktan sonra eğitim ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı ve tavsiyelerde bulundu. Başhekim yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eren Pek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi içindeki birimleri tanıttı. Başhemşire yardımcısı Canan Tayfun hastanedeki ameliyathane, yoğun bakım, poliklinik hizmetleri ve hemşirelik faaliyetleri  hakkında bilgi verdi. Hastane müdür yardımcısı İbrahim Demir hastane atık denetimi, arşiv, morg ve bilgi işlem gibi bölümlerin tanıtımını yaptı. Enfeksiyon kontrol hemşiresi Nurcan Manav enfeksiyonların kontrol altına alınması, el hijyeni ve biyolojik risk faktörleri hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Yasemen Adalı ve hemşire Nejla Erdoğan hastadan numune alınmasını uygun şekilde laboratuvara ulaştırılması ve tıbbi laboratuvar testlerinin etkin kullanımı hakkında konuşma yaptı. Hastanede iş sağlığı ve güvenliği iş ve çalışan sağlığı uygulamaları sırası ile Prof. Dr. Coşkun Bakar  ve Pelin Gülen tarafından sunuldu. Kalite birimi hemşiresi Hörü Adalı hastane için acil kod uygulamalarını anlattı. Otomasyon biriminden Tayfun Arslan hastanede bilgi ve kayıt sistemi hakkında bilgi verdi.