Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

"Eğiticiler Gözüyle Tıp Eğitimi Akreditasyonu" konulu Seminer gerçekleştirildi

"Eğiticiler Gözüyle Tıp Eğitimi Akreditasyonu" konulu Seminer gerçekleştirildi

 

   8 Ocak 2018 Perşembe günü 12:30-13:30 satleri arasında Dekanlık Konferans Salonunda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu tarafından "Eğiticiler Gözüyle Tıp Eğitimi Akreditasyonu" konulu Seminer gerçekleştirildi.

   Fakültemizde yürütülecek Tıp Eğitimi Akreditasyon çalışmaları kapsamında; öğretim üyelerinin konu hakkında bilinçlendirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bu amaçla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu fakültemizde bir “Eğitimci gözüyle tıp eğitimi akreditasyonu” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

    Sunumda Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu ve Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği gelişimi ve faaliyetleri açıklandı. Akreditasyonun içeriğinde yer alan bir programın sahip olması ve yürütmesi gerekli amaç ve hedefler, eğitim programı, öğrencilerin değerlendirilmesi, öğrencilerin katılımı, program değerlendirme, akademik kadro, altyapı ve olanaklar gibi işlevler üzerinde duran Prof.Dr. Solakoğlu, konu hakkındaki deneyimlerini de paylaşarak fakültemizdeki öğretim üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

    Bu toplantı ile öğretim üyelerimize akreditasyon kavramı ve süreçleri hakkında bir ön fikir verilmesi sağlanmış oldu.