Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Gallipoli Medical Journal of Students DergiPark’a kabul edilmiştir.

Yazı yazmak tarih öncesi ile tarihimizi ayıran ve yazmayanların tarih olup kaybolduğu bir eylemdir.  Aydınlanma çağından bu yana bilimsel bilginin düzenli bir külliyat haline gelmesinde yazım ve yayıncılık akademinin meşalesini taşımaktadır.

Bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin bizim de söyleyeceklerimiz, bizim de yazacaklarımız var diyerek, kendi meşalelerini gururla yakmış bulunmaktadır.

Gallipoli Medical Journal of Students ismi ile DergiPark’ta yayın hayatına başlaması için resmi olarak kurulmuş bulunmaktadır.

Başta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olmak üzere tüm Türkiye’deki Tıp öğrencilerinin araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek, öğrencilerin güncel konularda etik ilkelere uygun, kaliteli, güvenilir ve bilime katkı sağlayacak araştırmalarını yayınlamaktır.

Derginin Editörü 6. Sınıf öğrencisi İntörn Ferhat Demir “Öncelikle çok heyecanlı ve gururluyuz. Üniversitemiz öğrencilerinin akademik anlamda motivasyonunu ve bilincini arttıracağını umduğumuz hayalimiz gerçeğe dönüştü. Üniversitemizde uzun yıllar devam edecek bir kültür oluşturabilmek heyecan verici” dedi.

Editör Yardımcısı Muhammet Ertuğrul Er “2021 Bahar döneminden beri verdiğimiz uğraşın meyvesini görmek çok sevindirici. Fakültemizden mezun olurken yeni başlayanlarımıza böyle bir hediye bırakmak büyük bir gurur” dedi.

6. Sınıf Öğrencisi İntörn Asrın Merinç “Öğrenci dergisinin kurulması fakültemiz öğrencilerinin akademik hayata erkenden adım atması için güzel bir başlangıç olacaktır. Bir hayal ile başladığımız bu sürecin sonunda dergimizin Dergipark sisteminde yer alacak olması bizi çok mutlu ediyor” dedi ve öğrenciler son olarak Danışmanımız Prof. Dr. Halil Fatih Aşgün hocamıza destekleri ve yönlendirmeleri için çok teşekkür ettiğini eklediler.

Prof. Dr. Halil Fatih Aşgün “Bence bu noktada söylenecek en güzel şey "Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!" sözünün doğruluğunun bir kez daha kanıtlanmasıdır.” diye noktayı koydu.

12 temmuz 2022 tarihinde yapılmış olan ilk toplantıya ait bir görsel de aşağıda bulunmaktadır.