Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Sinirbilim Topluluğu Konferansı

Geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ Öğrenci Topluluğu olan Sinirbilim Topluluğunun düzenlediği konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. ÇOBİLTUM’da düzenlenen konferansa Dr. Alon Amir katılım sağladı. Elektrik Mühendisliği ve Fizik bölümlerinde lisans diploması, Biyoloji ve Sinirbilim üzerine yükseklisans ve doktorası bulunan Dr Alon Amir, öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı. Konferans beyinde duyguların kontrol ve hareket mekanizması ile ilgiliydi.

Konferans bir buçuk saat sürdü. Öte yandan 2006-2009 yılları arasında Dr. Kenneth Harris Laboratuvarı adayı olarak gösterilen Dr. Amir 2009 yılından beri amigdala üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Şu an New Jersey’de Rutgers Üniversitesi’nde moleküler ve davranışsal sinirbilim bölümünde akademisyen olarak görev alıyor. Dr. Alon konferansın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Sinirbilim topluluğu yöneticileri ise konferans sonunda Dr. Amir’e teşekkür belgesi, plaket ve çiçek takdim etti. Aynı zamanda bu konferansın bir başlangıç olduğunu belirterek konferansların devam edeceğini belirtildi.