Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresine Hazırlanıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresine Hazırlanıyor

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresine Hazırlanıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan öğrenci toplulukları PRATET (Pratik Gelişim ve Tıbbi Entegrasyon Topluluğu ) ve ÇOMÜ-KÖK (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kök Hücre Öğrenci Topluluğu) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim dalı başkanı Doç.Dr.Dilek Ülker Çaķır danışmanlığında 23-25 Eylül 2017 tarihinde, teması Reprodüktif Tıp: Infertilite olan 2.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresine hazırlanıyor.

İnfertilite en genel tanımıyla 12 ay boyunca korunmasız cinsel ilişki yaşanıldığı halde çocuk sahibi olunamaması durumudur. Tüm dünya üzerindeki çiftlerin %15'inin infertilite problemleri ile karşı karşıya olduğu ve bu sağlık sorununun dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla artmakta olduğu bilinmektedir.

Geleceğin hastalığı olan infertilite hakkında temel  bilgileri ve son araştırma bulgularının tartışılması için geleceğin hekimleri Çanakkale'de bir araya geliyor.

İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan kongrede alanında uzman uluslararası tanınırlığa sahip 10 akademisyen 2 gün süreyle genç hekim adayları ile bilgi birikimlerini paylaşacaktır. Bu isimler arasında Prof.Dr.Recai Pabuçcu, Prof.Dr.İrfan Orhan, Prof.Dr. Mesut Abdülkerim Ünsal, Prof.Dr.Aysel Güven Bağla, Prof.Dr. Necat İmirzalıoğlu, Doç.Dr. Servet Özden Hacıvelioğlu, Doç.Dr.Barış Ata, Doç.Dr.Demet Güleç Öyekçin ve kongrenin akademik danışmanı da olan Doç.Dr.Dilek Ülker Çakır bulunuyor. Onur konuğu olarak kongreye sürpriz bir isim katılıyor.

Jinekolojik Mikrocerrahinin kurucularından olan Prof.Dr.Victor Gomel Çanakkale'ye geliyor.

Jinekolojik mikrocerrahinin kurucularından ve Kanada'da gerçekleştirilmiş ilk tüp bebek uygulamasında yer almış olan Prof.Dr. Victor Gomel 2.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi vasıtasıyla Çanakkale'ye geliyor. University of British Columbia' dan gelecek olan davetli tıp lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde almıştır.

Kongre Kapsamında Öğrencilerin Bilim Araştırmalarını Sunmaları Destekleniyor ve Akademik Teşvik Ödülleri Veriliyor.

Türkiye’deki bütün tıp fakültelerinden ve konu ile ilgilenen sağlık alanında öğretim görmekte olan öğrencilerden oluşacak katılım sayısının 650 olması öngörülen kongre süresince, öğrencilerin bilimsel çalışmalarını  sözlü ve poster sunumlar halinde sunabilecekleri bir platform oluşturuluyor. Akademisyenlerden oluşturulmuş bir jüri tarafından sunumları titizlikle değerlendirilmesi sonucunda sözlü ve poster sunumlarında ilk 3’e giren öğrencilere akademik teşvik ödülleri veriliyor.

Sözlü sunumların yanında öğrencilerin tıbbi pratiklerimi geliştirebilecekleri, sanat eğitimi alabilecekleri ve daha çok çeşitli sosyal eğitimler kongre kapsamında katılımcılarla buluşuyor.

ÇOMÜ  2.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde yüzlerce kişiye hitap eden akademik konuşmaların dışında alanında uzman hekimler ve öğretim üyeleri tarafından küçük gruplar halinde medikal pratik uygulamalı eğitimleri veriliyor. Elektrokardiyografi, Alçı-Atel, Nükleer Tıp, Hayvan Deneyleri, Sütur Atma Teknikleri, DNA Izolasyonu ve PCR, Solunum Fonksiyon Testleri, Akupunktur ve Ağrı Noktaları, Tıpta Malpraktis, ELISA ve çok daha fazlası.

Tıp fakültesinin ilk dersinden son dersine kadar çokça bahsedilen bir söz vardır: “Tıbbiyeden her şey çıkar arada sırada hekim de çıkar”. Bu söz zor bir eğitimden geçen tıp fakültesi öğrencilerinin sosyal etkinlikler ve sanattan uzaklaşmamaları gerektiğini ifade eder. Bu anlamda kongre süresince tıp dışı alanlarda pek çok atölye çalışması yürütülecektir: Kahkaha Terapisi, Temel İşaret Dili, Toplum Önünde Konuşma, Ebru, Fotoğrafçılık, Barista Eğitimi, Seramik Eğitimi, Latin Dansları...

2 gün sürecek bilimsel programın ardından kongre Bozcaada Kalesi'nde düzenlenecek olan sosyal program ile sona erecek.

Detaylı bilgi: www.pratetkongre.net adresinde.

 

ÇOMÜ Tıp Fakültesi 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresini 2015 yılında “Ķök Hücre ve Kanser” temasında düzenlemişti . Türkiye genelinde büyük bir ilgi uyandırmasının ardından aynı ekip daha da büyüyerek 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’ni çok daha geniş katılımcı sayısıyla ve zenginleştirilmiş programıyla düzenliyor. Işte kongrenin emektarları:

Doç.Dr.Dilek Ülker Çaķır ( Kongre Akademik Başkanı) , Stj.Dr.Deniz Aras (Kongre Başkanı), Stj.Dr.Aysu Uyar ( Kongre Eş Başkanı), Stj.Dr.Kutluhan Eren Hazır(Kongre Sekreteri), Stj.Dr.Bahar Sayıt(Bilimsel Program Sorumlusu), Stj.Dr.Merve Balıkçılar ( Kayıt ve Konaklama Sorumlusu), Stj.Dr.Duygu Uzun(Sosyal Program Sorumlusu), Elif Ayca Erdemil( Sosyal Program Sorumlusu Asistanı), Arif Utaş(Bilimsel Program Sorumlusu Asistanı), Stj.Dr.Oğuzhan Tekin(Tenik Sorumlu), Stj.Dr.Fırat Akagündüz(Workshop Sorumlusu), Ertuğrul Yeşilyurt ( Ulaşım Sorumlusu), Seher Veral (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Selin Alsancak (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Tuğba Solmaz (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Selin Şahin (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Stj.Dr.Melih Hürkan (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Stj.Dr.Nur Cansu Orhan (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi),Stj.Dr.Tugçe El (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Ekin Gültekin (Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi), Sertaç Sezgin (Ulaşım Sorumlusu Asistanı).