Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Demiraran'ın Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası Mesajı

Tarihimizde Hastabakıcılık terimiyle başlayan ve anadolu kadının şefkatiyle özdeşleşerek, milletimizin şefkatli eli olarak, zorlu savaş dönemlerinde, özellikle Çanakkale Savaşı'nda tarihimize ilk Türk Hemşiresi "Safiye Hüseyin Elbi" hanımefendiyi yazan bu topraklarda 12 Mayıs Hemşireler günü ve Hemşirelik haftası ayrı bir mana içeriyor. Bu sebeple, bu topraklardan başlayarak, bu kutsal mesleği icra ederken bazen bir anne şefkatiyle bazen bir evlat merhametiyle hastalara kusursuz hizmet veren değerli hemşire ve ebelerimizin Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşireler Günü'nü kutluyor, aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Yavuz DEMİRARAN

DEKAN